Ajax is altijd al een club van doorschuiven bij vertrek geweest. Dat gold heel erg voor spelers, maar opvallend vaak ook voor coaches. Een Ajax-verleden is een prA�, dat pakte bij Louis van Gaal en Frank de Boer goed uit. Danny Blind, onderhand de Turbo McKwek van het vaderlandse trainersgilde, mislukte. Buitenstaanders als Morten Olsen en Peter Bosz hadden beduidend minder krediet. Zij werden ontslagen en kaltgestellt door respectievelijk De Boertjes en een onwillig bestuur.

opi-poetiusHet maakte daarmee de weg vrij voor Piets neefje. Nepotisme is tenslotte ook een Cruijffiaanse kernwaarde. Het is te vroeg om een definitief oordeel over Keizer te vellen, maar op het tussenrapport staan vijven en zessen. Natuurlijk dragen meerdere partijen schuld, zeer zeker in de bestuurskamer. Uitsmijter Davinson SA?nchez mocht veel te makkelijk weg waar anderen aan hun contract gehouden werden. Er werd slecht geanticipeerd op de leegloop die volgde.

Ook deze trainer is een schuldige partij omdat hij geen harde keuzes maakt. Een voorbeeld? De a�?eerste spits’ bankt. Of hij staat linksbuiten en komt tegen Willem II daarom niet uit de verf. Dolberg moet in de spits spelen of niet, maar Keizer vond het experiment voor herhaling vatbaar. Liever een slechte op zijn eigen plek dan een goede op een vreemde plek, zou Johan Cruijff zeggen. De eigenlijke linksbuiten kreeg A�n geen transfer A�n geen rust in de zomerstop.

De punten verhullen veel, behalve dat PSV het lek inmiddels wel boven heeft. Het spel glanst echter geen moment, waar Bosz rond deze tijd van het jaar een redelijk vaste elf en dito systeem had ingeslepen. Keizer heeft voorlopig geen eenheid kunnen smeden, maar op individuele kwaliteiten worden de punten binnengeharkt. Zo word je van ze lang zal ze leven geen kampioen en sta je als selectie stil in je ontwikkeling. Was dat niet precies waar een hoofdtrainer op afgerekend werd bij Ajax?

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту