Voor een eerzuchtige Ajacied zijn het pikzwarte tijden, daar verandert een kale Twentse professor helemaal niets aan. Die verdomde schaal vlucht weer stronteigenwijs naar Eindhoven. PSV mag een kleurloos en totaal nietszeggend elftal hebben, dat armoedzaaierscollectief wordt schaterlachend kampioen. Ondertussen krijgt de beker Rotterdam-Zuid als eindbestemming, terwijl geen blindengeleidehond begrijpt hoe dat impotente zooitje ongeregeld ooit de finale kon bereiken. Kortom, het bestaan van een Amsterdamse voetbaljunk valt waarachtig niet mee. En hij voelt trouwens helemaal geen afgunst richting Rotjeknor en Lampegat, mocht je dat toevallig denken.

knip-gijsVier opeenvolgende jaren van prijsloosheid, dat kun je gerust een intense afgang noemen voor de allerrijkste club van het land. Waar moet een prijshongerige hoofdstedeling zijn levensvreugde dan vandaan halen? Uit de Jupiler League dus. Beste lezer, je hebt hierbij officieel toestemming om je kapot te lachen, maar let’s face it: zo is het gewoon. Ajax 2 koerst namelijk af op een piekfijn kampioenschap en dat is een puike prestatie. Voor de liefhebber is er bovendien genoeg om je over te verkneukelen. Denk aan de talrijke goals van krachtmens Mateo Cassierra, de effectiviteit van Dani de Wit, het solide spel van aanvoerder Leon Bergsma, de grillige brille van Dennis Johnsen of de linkerpoot van kindsterretje Mitchel Bakker. En  natuurlijk de adembenemende klasse van Careltje Eiting, de linksvoetige regisseur met onverbeterlijke gymnasiumuitstraling.

Zoals ieder onstuimig welpenploegje maken de jochies van De Toekomst rare uitglijders, zoals een 0-5 afranseling van de grote boerenmannen van De Graafschap. Maar wie ziet hoe uitdagers NEC en Fortuna Sittard gezapig strompelend hun schaarse wedstrijdpuntjes bijeenharken, weet voldoende. Ajax wordt kampioen. Dat betekent genieten van de gigantische grijns van Michael Reiziger en de stoïcijnse, zelfvoldane kop van assistent Winston. En niet te vergeten van de voorspelbare nationale verontwaardiging die vervolgens zal losbarsten. Driekwart Nederland gaat janken over de verderfelijkheid van beloftenelftallen. Theatraal gepiep over competitievervalsing en lege tribunes. Dat mierenneukerige geneuzel, dat is iets om je op te verheugen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту