Het meest opvallende moment van dit betaaldvoetbalweekeinde vond plaats in Leeuwarden. In een week waarin eerder al Europees de charme van het knock-outsysteem werd aangetoond, maakte FC Dordrecht een bizarre comeback. Na een 1-4 thuisnederlaag stond het in Leeuwarden na 90 en 120 minuten ook 1-4. Uiteindelijk namen de bezoekers de pingels beter en dus vindt in de volgende ronde een Rijnmondderby plaats tussen Sparta en de Schapenkoppen. De eerste zal met angst terugdenken aan de editie van 2014 waarin de Kasteelheren het niet redden.

Een overwinning die nog meer glans kreeg door een 18-jarige, debuterende keeper en de assistent-trainer als reservekeeper. Vooral dat laatste. Oud-spelers die worden teruggehaald aan het einde van het seizoen zien we voornamelijk in de kelderklassen en een keer bij Go Ahead Eagles. Spelers die hun actieve dan wel prestatieve carrière hebben afgesloten, maar zich dan toch weer laten verleiden. Om de club te helpen. Of om de trainer die ze toevallig goed kennen een dienst te bewijzen. Het hoort bij amateurvoetbal zoals de valse grens en het broodje bal.

In de strijd om lijfsbehoud of voor het grijpen van de laatste strohalm richting promotie, halen trainers alles uit de kast. Vaak zijn het spelers voor de as. Spitsen, laatste mannen en keepers maken het vaakst hun rentree. Ze zijn meestal nog aan de club verbonden als trainer of hobbelen een beetje mee in het vierde. Ze komen terug om personele problemen op te lossen of om een (in welzijnsjargon) ‘stukje ervaring’ in de ploeg te brengen. Ze zeggen toe en beseffen daarna dat ze dit wellicht eerst met moeders de vrouw hadden moeten overleggen. Want nu moet manlief weer 2 keer trainen en is-ie de hele zondag van huis. Plus dat je de hele maandag als een opa beweegt. Uiteraard niet doordat je niet fit bent, maar door dat vermaledijde kunstgras. Maar goed, als je je cluppie kan helpen, dan doe je dat.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту