Vorige week werd PSV kampioen, het kampioenschap van duidelijk, standvastig beleid volgens kenners. Beleid dat niet geheel toevallig samenvalt met de aanwezigheid van Toon Gerbrands. Een selectie met steeds meer spelers die de laatste jaren van hun opleiding genoten op de Herdgang, aangevuld met buitenlands gif en Nederlanders die net te groot zijn voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Een succesvolle mix die vorige week onbedreigd kampioen werd. Waarmee niet gezegd is dat het bij PSV dit jaar allemaal goed ging, maar je krijgt wel het gevoel dat PSV een ontwikkeling doormaakt naar nieuwe successen.

In Rotterdam bezorgde Giovanni van Bronkhorst zijn Feyenoord vier prijzen in de afgelopen drie seizoenen. Met vorig jaar Dirk Kuyt die zijn Feyenoord naar de titel schoot en gisteren Robin van Persie die zijn Feyenoord de Gouden Dennenappel bezorgde. Ondanks dat ze het in Rotterdam anders doen dan in Eindhoven, lijken er toch wel overeenkomsten te zijn tussen beide clubs. Want ook de Rotterdamse club lijkt er steeds beter in te slagen om een herkenbaar beleid neer te zetten. Bijvoorbeeld door prominente oud-spelers terug te halen als mentoren voor jongens uit eigen jeugd, aangevuld met de bovenkant van de middenmoot. Niet dat dit zonder discussie de beste weg is naar succes, maar er wordt wel nagedacht over hoe je een voetbalclub leidt. Waarmee niet gezegd is dat het bij Feyenoord dit seizoen allemaal gesmeerd liep, toch krijg je wel het gevoel dat Feyenoord op de goede weg is.

De schaal en beker gingen naar clubs die een plan hebben waar ze heen willen en daar ook hun organisatie op inrichten. Een visie waaraan wordt vastgehouden in de overtuiging structureel mee te kunnen doen in de top. Daarnaar kijkend had AZ misschien wel het meeste recht op een prijs dit seizoen. Maar ja, die worden in het voetbal gelukkig nog gewoon op het veld verdeeld en niet in de boardroom. En toch kan het na bovenstaande analyse eigenlijk niet anders dan dat AZ volgend jaar de dubbel pakt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту