dos-pieter2Een cabriolet rijdt in de rust langs het veld en manoeuvreert zich met moeite langs de gehandicaptentribune. Ajax en de autosponsor hebben hun contract verlengd, vertelt Davy Klaassen vanaf een videoscherm. Daarom volgt er nu een winactie. Een geheel willekeurig, ja beste mensen, volledig toevallig gekozen bezoeker wint een prijs. “Oké, doei-doei”, sluit Klaassen af. Hij steekt zijn duim op. Met zo’n uitstraling zou ik de wieldop nog niet vertrouwen.

De winactie is een van overzee overgewaaid spel. Door te bewegen moet je de aandacht van de cameraman trekken terwijl de klok aftelt. Als de tijd om is terwijl de camera op jou gericht staat, win je. Menig danser (of gasten die zichzelf niet te serieus nemen) of model is zo onder de aandacht gekomen van een scout. Pamela Anderson is ooit ontdekt in de rust van een Canadian footballwedstrijd, haar boobjob deed de rest.

Beter goed gejat dan slecht bedacht, maar de cameraman toont zich een slechte dief. In plaats van door het hele stadion te filmen, doet hij dat alleen op de eerste ring ter hoogte van de middenlijn, net waar de supporters met de duurste seizoenkaarten zitten. Enkele honderden gaan erbij staan alsof ze op het vliegveld hun vertrekkende schoonmoeder uitgeleide doen na een doodvermoeiende vakantie op een overstroomde camping. Er kan nog geen Vogeltjesdans vanaf.

Vlak naast een zwaaiende supporter zit een blond foebelmoeke in een zwart donsjack. Ze kijkt niet op of om, in ieder geval niet in de camera. Maar de cameraman zoomt in en kiest het moeke terwijl de klok naar nul telt. Natuurlijk wordt ze even naar beneden geroepen. Ze is voor het eerst in haar leven bij een voetbalwedstrijd, vertelt ze. De rest van het gesprek is bijna niet te verstaan door een striemend fluitconcert.

“Doe jij de volgende keer je blonde pruik op?”, grapt mijn maat.

“Dit is eigenlijk niet om te lachen. Een cameraman moet goeie ogen hebben.”

“Heeft-ie vast. Maar gewoon geen smaak.”

De gelukkige winnares wint de cabrio niet, ze mag hem een week (!) lang besturen. Zeven dagen mag ze zwoegen om een parkeerplaats te vinden binnen een straal van 200 meter van haar huis, parkeergeld betalen, bidden dat de auto niet beklad wordt door een verdwaasde fan van een rivaliserende club en hopen op een warme dag met een zonnestraaltje zodat ze met het dak open kan rijden. Bij die gedachte kijk ik lachend naar de nok van de ArenA. Het dak is dicht vanwege de windstoten.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту