Het zal de kijkers van Studio Sport zijn opgevallen dat er dit weekend even over Mink Peeters werd gesproken. De Real Madrid-huurling van VVV werd geschorst omdat hij buiten de club om zijn techniek bleek bij te schaven. Volgens Peeters wordt daar bij de club te weinig aandacht aan besteed. Trainer Maurice Steijn ging niet in op die kritiek, maar vond wel dat Peeters onvoldoende inspanning leverde op trainingen. Het Studio Voetbal-panel koos unaniem partij voor VVV.

opi-poetiusHet deed me denken aan mijn twee wiskundeleraren inA�het eindexamenjaar. Ik had les van de een en volgde bijles bij de ander. Vond de een niet zo leuk, waarop ik wijselijk maar niet zei dat de ander domweg beter uitlegde. Mee-eten uit een andere keuken werd niet gewaardeerd.

In het voetbal werkt het ongeveer hetzelfde. Buiten de club om trainen wordt vaker ont- dan aangemoedigd. Zo had Ajax ooit een akkefietje met Ryan Babel die in zijn vrije tijd de Wiel Coerver-methode losliet op zijn techniek. Dat stond ter discussie omdat hij bij Ajax wel voldoende begeleiding zou krijgen. Het is de vraag of je daarom de leergierigheid van een jonge speler moet afremmen. In het geval van Peeters telt ook nog mee wat ze er in Madrid van vinden. Tenslotte betalen zij Peeters’ salaris, niet VVV. Dat het korte-termijnbelang van VVV hier botst met het lange-termijnbelang van Real doet daar niks aan af.

Als ‘winnende’ trainer krijgt Steijn gelijk, maar toch schuurt er iets. Het is alsof het Philharmonisch Orkest jou een talent uitleent. Dat talent heeft bedenkingen bij bepaalde gaten in de opleiding en begint deels voor zichzelf. Vervolgens zeg jij: ja hallo, hier bij de Jostiband hebben we ons eigen programma! Jij gaat helemaal niet naar bijles hersengymnastiek, daar komt niets van in! Het kan zijn dat de Venlose club zich vooral gepasseerd voelt omdat Peeters hen niet ingelicht heeft. Dat pleit inderdaad niet voor hem. Maar is de roze olifant in dezen niet dat het Nederlandse voetbal (trainers, clubs en opleidingen) in lager aanzien dan ooit staat, er nauwelijks nog doorstroming is naar de absolute top en dus – ook voor Peeters – niet meer leidend is?

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту