Hij vierde onlangs zijn zestiende verjaardag en schreef al het record voor jongste doelpuntenmaker in de Tweede Divisie op zijn naam. Myron Boadu deed zes keer mee met Jong AZ en daarbij liet hij zich met vijf treffers allerminst onbetuigd. Niet voor niets werden afgelopen zomer onder meer Arsenal en Ajax aan de jonge goalgetter gelinkt. Deze clubs dachten de groeibriljant voor een zachte prijs te kunnen inlijven, daar Boadu destijds pas vijftien jaar oud was. Boadu ging echter niet op de avances in, bleef zich op AZ richten en zal hoogstwaarschijnlijk binnenkort zijn eerste profcontract in Alkmaarse dienst tekenen.

bril-dossierDat Boadu zich niet gek liet maken en dit seizoen een mini-doorbraak beleeft, laat zien dat hij bewust nadenkt over zijn loopbaan. In interviews komt de puber volwassen over en hij praat graag over zijn focus op zijn ontwikkeling als voetballer. Hierin verdient de jeugdopleiding van AZ een pluim, want in het verleden liet Boadu  ooit doorschemeren weinig op te hebben met de beperkingen van het bestaan als profvoetballer. Blijkbaar zijn ze er in  Alkmaar in geslaagd om een omslag in zijn denkwijze te bewerkstelligen. De jeugdopleiding van AZ staat er dan ook om bekend dat ze jeugdspelers al op vroege leeftijd confronteren met de juiste mindset om het uiteindelijke doel te bereiken.

Hoewel Boadu nog genoeg punten heeft om aan te werken, staan zijn kwaliteiten buiten kijf. Zijn balbehandeling in de kleine ruimte en zijn doelgerichtheid doen het voetbalhart sneller kloppen. De manier waarop hij diepgaat op steekballen en zijn gevoel voor timing zijn voor de fijnproever. Ondanks het risico dat de vergelijking met voormalige toppers onrealistische verwachtingen met zich meebrengt, doet Boadu’s stijl nog het meest denken aan de jonge Patrick Kluivert, die zijn doelgerichtheid wist te combineren met een korte kaats om van te dromen.

De grote vraag is wanneer zijn debuut in de eredivisie gaat komen en het grote publiek met hem kan kennismaken. Dat Boadu voor de camera van FOX durft te stellen dat hij zo snel mogelijk naar AZ 1 wil, is exemplarisch voor zijn zelfvertrouwen en zijn wil om te slagen. Stiekem hoop ik dat Boadu niet beseft dat een geleidelijke route de voorkeur geniet, maar dan nog. Ook al zal op zijn ‘Kluiverts’ doorbreken met een headu19myronboadudoelpunt in de Champions League-finale er waarschijnlijk voor hem niet in zitten – alles wijst erop dat Myron Boadu ons binnen afzienbare tijd zal laten genieten van al hetgeen hij heeft opgestoken in de AZ-voetbalfabriek in Wijdewormer.

– Myron komt van az.nl

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту