Perr Schuurs is met zijn één meter drieënnegentig een opvallende verschijning in de Jupiler League. De zeventienjarige hobbelde vorig seizoen nog met zijn teamgenoten van Fortuna Sittard Onder 19 over de jeugdcomplexen in Nederland. Dit seizoen reist hij met Fortuna 1 heel Nederland door voor wedstrijden in de Jupiler League. Schuurs lijkt aan de vooravond van zijn definitieve doorbraak als profvoetballer te staan.

bril-dossierHet is voor Jupiler League clubs vrij ongebruikelijk om in defensief opzicht zeer jonge talenten te gebruiken. Schuurs is een uitzondering op die regel. De in Nieuwstadt geboren Schuurs is een lange centrale verdediger. Vaak bestaan er bij scouts twijfels over lange spelers en ook Schuurs zal moeten afrekenen met het imago dat zij traag of slungelig zijn en problemen hebben met hun motoriek.

Een belangrijke kwaliteit van Schuurs, is, naast het verdedigende aspect, zijn voetballend vermogen. Hij is opbouwend voor zijn teamgenoten en trainer een toegevoegde waarde, doordat hij altijd lijkt te denken in voorwaarts gerichte oplossingen en daar ook naar handelt. Daar komt nog eens bij dat Schuurs een multifunctioneel inzetbare speler is. Trainer Sunday Oliseh maakt daar gretig gebruik van door hem ook als verdedigende middenvelder te posteren. Dit alles maakt hem tot een interessante speler van wie volgers van jeugdige talenten de ontwikkeling in de gaten willen houden. Er zullen de komende jaren dus voldoende ogen op hem gericht zijn.

Tot slot heeft de jongeling nog een groot voordeel. Thuis kan hij rekenen op de deskundigheid van vader Lambert, voormalig handbalinternational en coach van de landskampioen. Alsof dat niet voldoende is kan hij in moeilijk tijden ook steun vinden bij zijn twee zussen, Demi (WTA Top 100, dubbelspel) en Fleur (handbalster). Kortom, alle randvoorwaarden lijken aanwezig voor een mooie toekomst voor het zeventienjarige talent. Dat voedt in Sittard de hoop dat zij met Perr Schuurs na de succesvolle generatie van Mark van Bommel en Kevin Hofland weer een toekomstig eredivisievoetballer van formaat in huis hebben.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту