De Nederlandse voetbalcompetitie wordt niet zelden verguisd in eigen land. Een belangrijke reden hiervoor is de spanning. Daar ontbreekt het namelijk volgens velen aan. De traditionele top drie is in eigen land schier ongenaakbaar, waarbij enkel AZ af en toe nog probeert tegen te sputteren. In Europa kunnen ‘we’ echter geen vuist meer maken. Hierdoor wordt de eredivisie door criticasters ook wel de Mickey Mouse League genoemd. Niet vreemd, gezien het feit dat PSV in de voorronde van de Europa League het onderspit moest delven tegen NK Osijek en Ajax zich stuk beet op Nice (Champions League) en vervolgens Rosenborg (Europa League).

obs-luuk1Hoe anders is het qua spanning en sensatie in de tweede competitie des lands, de Jupiler League. In deze kweekvijver van talent worden onwaarschijnlijk mooie doelpunten in gestaag tempo afgewisseld met afgrijselijke blunders. Afgelopen weekend verloor koploper én titelfavoriet NEC op bezoek in De Oude Meerdijk te Emmen. Een verrassing? Zegt u het maar. De plaatselijke FC uit de tweede stad van Drenthe heeft zich na enkele anonieme jaren gemeld in top van de competitie en strijdt serieus mee om promotie naar de Mickey Mouse League. Wat absoluut ook een vermelding verdient, zijn de prestaties van Telstar. De Witte Leeuwen spelen sinds 1979 onafgebroken in de Jupiler League, waarin het de laatste tien jaar niet verder kwam dan een twaalfde plaats als eindklassering. Nu staat de ploeg van trainer Mike Snoei vierde(!) en daarmee gloort er hoop op promotie, wat zonder twijfel de boeken in zal gaan als het achtste wereldwonder.

Dat de aanwezigheid van de beloftenploegen een (flink) smetje op de competitie is, laten we even achterwege. We focussen ons op al het hartveroverende dat de Jupiler League ons te bieden heeft. Wat te denken van bijvoorbeeld derby’s als Helmond Sport – FC Eindhoven, Fortuna Sittard – MVV of FC Den Bosch – Top Oss. Stuk voor stuk affiches om je vingers bij af te likken. Een ander aantrekkelijk gegeven is dat plaatselijk talent de kans krijgt om zich in de kijker te spelen. Een beetje voorbarig, maar wellicht treden Perr Schuurs, Nick Doodeman en Silvester van der Water in de voetsporen van (wereld-)toppers als Ruud van Nistelrooij, Jaap Stam, Klaas-Jan Huntelaar, Dries Mertens en Mark van Bommel. Zij maakten allen hun betaaldvoetbaldebuut in de Jupiler League, met recht dus een kweekvijver van talent te noemen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту