De Dijk enerzijds, Swift anderzijds. Volgens onze bloedeigen Mr Voetblah is dat een wereld van verschil. Een nette amateurclub met een sympathieke uitstraling versus een wat rauwere vereniging, waar behalve enkele locals maar weinigen de lege tribune komen opleuken. Aan de ene kant een club die gestaag opklom op de vaderlandse voetballadder en aan de andere kant een hyperambitieus gezelschap dat als een omgekeerde komeet omhoog schoot dankzij een vrijgevige suikeroom. En, niet te vergeten: Amsterdam-Noord tegenover Amsterdam-Zuid, al zegt dat de provinciaal waarschijnlijk geen bal.

obs-gijsHet is aannemelijk dat de werelden van beide verenigingen dichterbij elkaar zullen komen, want de vermogende hoofdsponsor van De Dijk heeft er vorige week plompverloren de brui aan gegeven. Havenbaron Heino Braspenning kapt ermee omdat “ego’s binnen de club” hem in de weg zouden zitten. Tot zover die vette cashflow, mag je aannemen. Dikke kans dat die arme sloebers aan de Schellingwouderdijk binnenkort voor een appel en een ei lopen te ballen, zoals ze aan het Olympiaplein in Zuid ook doen. Het gebrek aan financiële honorering is dan waarschijnlijk de enige overeenkomst tussen beide verenigingen. Waar bij het lichtelijk elitaire Swift menig eerste-elftalspeler met een Gooise -r spreekt en er maatschappelijk gezien kiplekker bij zit, is dat aan de andere kant van het IJ vermoedelijk minder het geval.

In Noord heerst behalve in de bestuurskamer ook onafgebroken heibel binnen de aangeslagen spelersgroep, die zich grotendeels solidair heeft verklaard met Ome Heino. Een van hen, oudgediende Giovanni Sabajo, heeft zelfs al aangekondigd zijn biezen te pakken nu het grote geld met de noorderzon vertrokken is. Je hoeft geen fantast te zijn om te verzinnen dat teleurgestelde medespelers zijn voorbeeld zullen volgen. En je hoeft al helemaal geen waarzeggerwetenschappen te hebben gestudeerd om te bedenken dat zo’n bizarre leegloop De Dijk in rap tempo richting de kelder van het amateurvoetbal zal duwen. Of er moet weer een rijke opportunist aanbellen in Amsterdam-Noord. Wie weet, er zijn gekkere dingen gebeurd. De Dijk en Swift, het blijft hoe dan ook een wereld van verschil.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту