In de schaduw van Roda JC’s transfertsunami trokken ook de overige Nederlandse degradatiekandidaten de beurs voor de nodige winterversterkingen. Het viel op dat een aanzienlijk deel van de nieuwlichters afkomstig was uit het Engelse voetbal. De nieuwe spits van Willem II heet Obbi Oulare, een huurling die bij Watford onder contract staat. Het afgelopen half jaar speelde Oulare op huurbasis voor Zulte Waregem, maar daar maakte hij zó weinig indruk dat de Belgische herfstkampioen hem deze winter retour stuurde. ADO Den Haag scoorde een huurling uit Engeland, Nasser El Khayati, die dit seizoen bij Queens Park Rangers slechts negen maal in actie kwam.

obs-mrvoetblah1El Khayati speelde afgelopen vrijdag tegen Vitesse in de rug van een andere nieuwkomer: Guyon Fernandez. Het feit dat Fernandez de afgelopen twee jaar slechts zeven wedstrijden speelde voor onaanzienlijke clubs in Australië en Oekraïne en het jaar daarvoor roemloos degradeerde met NAC, was voor ADO blijkbaar geen argument. Tot slot ging ook Go Ahead Eagles in zee met een nieuwe spits. Elvis Manu kwam in twee jaar tot vijftien wedstrijden voor Brighton & Hove Albion en Huddersfield Town. Kortom, de onderkant van de eredivisie zoekt zijn heil niet bij veelbelovende spelers uit de Jupiler League, maar waagt liever een gok bij gevallen spitsen en bankzitters van Championship-clubs.

Fernandez en El Khayati maakten vrijdag geen indruk bij ADO, maar zaterdag liet Oulare zich al nadrukkelijk zien bij Willem II. De rentree van Elvis Manu in de eredivisie was bovendien spectaculair. Keer op keer snelde hij met krachtige rushes langs machteloze tegenstanders. Manu scoorde en had zelfs een penalty verdiend. Het is vooral Manu’s excelleren dat andermaal te denken geeft over het niveau van de eredivisie. We wisten al dat de Premier League geen vergelijk meer is, maar ook het Championship lijkt inmiddels ’s lands hoogste competitie ontgroeid.  Zondagavond om 19.00 uur kijken we met het bord op schoot naar League One: Walsall tegen Scunthorpe United en de kraker Rochdale versus Shrewsbury Town.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту