Het is een periode van mannen die wat uit te leggen hebben. Wim Collard, algemeen directeur van Roda JC mocht na een hoop bestuurlijke brokken zijn geluk beproeven in de VI en kijken of hij het beter deed dan provinciegenoot Camiel Eurlings. Collard gelooft nog steeds in een toekomst van geldschieter Aleksei Korotaev. Dat geloofde hij overigens al toen hij hem zes dagen kende. Daar had hij Google niet eens voor nodig gehad, want daar was Korotaev onvindbaar. Toch was dit de man die Roda ging redden. Nee, het zat zA? goed dat Collard de raad van commissarissen pas inlichtte op de dag dat Korotaev in Nederland landde. Het was een vorige keer namelijk niet stilgehouden en op deze manier was dat gegarandeerd. Zo kun je het ook bekijken.

opi-poetiusEen week na zijn presentatie draaide de Zwitserse Rus de bak in. Onderschat het belang van Korotaevs nationaliteiten overigens niet. Met wortels in die twee landen, allebei gezegend met een trackrecord van jarenlange bewezen financiA�le transparantie, kom je makkelijker binnen bij Collard. Die weet als voormalig financieel directeur van Roda JC wat screenen is en kon dit onmogelijk hebben zien aankomen.

Drie maanden later hoorde Collard van de detentie van zijn nieuwbakken vriend. Schaamte heeft hij naar eigen zeggen niet, maar negen spelers halen in A�A�n maand (“sommigen ook nog eens te duur”) was hem achteraf wat gortig. Het geld van Korotaev voor de salarissen is er nog niet en Roda JC heeft daarom beslag laten leggen. De algemeen directeur wil nog steeds niet van Korotaev af. Maar intern en extern lust niemand Collard meer. Er staat nauwelijks een maat op zoveel zonnekoningengedrag, maar Collard heeft nog een toetje. Over zijn relatie met de gemeente Kerkrade: “Met de gemeente heb ik ook geen ruzie, maar door een verschil van inzicht ben ik daar niet meer de goede gesprekspartner.” Dit semantisch verdraaien als uitsmijter deed meteen denken aan Eurlings. Beide bestuurders bleven wiegen en fluiten als slangenbezweerders. Daar kwamen ze lang mee weg, totdat de cobraa��s er genoeg van kregen en hun giftanden plantten in de zelfgenoegzaamheid van beide heertjes. Eindelijk.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту