Na een paar maandjes in de luwte vieren we vandaag de terugkeer van Jan Beuving. Onderstaande bijdrage over de transfertombola is ook te lezen op zijn dagelijkse blog Kort Over Sport.

Ok, dus Vermeer gaat van Ajax naar Feyenoord. Ajax haalt vervolgens Diederik Boer op in Zwolle. In Zwolle hengelen ze meteen naar de diensten van Jelle ten Rouwelaar, waarna ze bij NAC waarschijnlijk bij Warner Hahn aankloppen, die nu derde keeper bij Feyenoord is geworden.

obs-beuvingDe sluitposten van de eredivisie zijn dit jaar ook de sluitposten van de transferwindow. Alsof iemand aan de bovenste schijf van een Rubix Cube draait, zo schuiven ze allemaal een plekje op. Ik begrijp Feyenoord, want Erwin Mulder is nooit een zekerheid geweest. Ik begrijp Kenneth Vermeer ook, die wil spelen. Ook in het geval Diederik Boer, die bij Zwolle het maximale uit zijn carriA?re heeft gehaald en nu met liefde de bank(rekening) vult, ben ik een en al begrip. Toch kleeft er iets triests aan deze draaimolen. In een stoelendans met evenveel stoelen als mensen zijn er weliswaar geen verliezers, maar ook geen winnaars.

Grootste loser was de Rotterdamse ‘supporter’ die dit laken bevuilde. (Bij een spandoek over Vermeer was op zijn minst lichtinval van links toepasselijk geweest.) Hij zou zijn geschiedenislessen eens moeten inhalen: ooit verkaste Ajax-keeper Eddy Pieters Graafland naar De Kuip. Twaalf jaar na zijn transfer won hij met Feyenoord de Europa Cup 1. Hij was destijds overigens tweede keeper in Rotterdam.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту