Het old boys network doet het nog steeds prima in Nederland, zo hebben we weer vast kunnen stellen. Wesley Sneijder, jongens, dat moet toch wel een heel goede trainer zijn. En of hij dus maar eventjes vrij baan mag krijgen. Want, zo stelde Bert van Marwijk, hij zegt dat hij heel graag trainer wil worden. Nou, hoeveel meer bewijs wil je hebben dat Sneijder A�cht gemotiveerd is? En zie, daar kwam maandag ineens ‘Scholletje’ weer tevoorschijn zwemmen uit de spelonken van de Gaasperplas. De vleesgeworden old boy.

knip-waningErgernis alom dus, maar soms ben ik toch blij dat we in Nederland altijd maar blijven geilen op oud-profs als trainer. Op die manier blijft de eredivisie namelijk een eeuwigdurende ‘kent u deze nog?‘. Zo dook dit weekend ineens Reinier Robbemond weer op. Om eerlijk te zijn was ik Robbemond alweer een beetje vergeten. Het leek ook wel erg lang geleden dat ik hem voor het laatst zag, want de tand des tijds had hem sindsdien ook al bedeeld met een coupe Bosz/Keizer/Ten Hag.

Hij speelde nota bene tot 2009, maar de voetballer Robbemond is er voor mij toch echt eentje met een ultieme jaren-negentigklank. Een tijdperk waarin ikzelf a�� op het kantelpunt van tiener naar twintiger a�� niet noodzakelijkerwijs bol stond van het zelfvertrouwen. Robbemond was van het type waar ik als nerd avant la lettre nogal tegenop keek. Strak achterover gekamd haar, op de plaats gehouden met handenvol gel, de lippen stoer op elkaar geperst, zodat er een kaarsrechte horizontale lijn op het gelaat gebeiteld staat en bovenal een oorring van buitengewone proporties. Ik wilde ook een oorring in die tijd, maar durfde niet. Zelfs geen kleintje. En toen ik het wel durfde, was ik inmiddels zo oud dat het totaal potsierlijk was geweest.

img_8991Voor de zekerheid toch maar even wat research gedaan op zolder, want herinneringen willen nogal eens vervormd zijn. In dit geval dus niet. Kijk hem staan, stoer te wezen in de VI Seizoensgids 1992-1993 in het tergend saaie shirt van SVV/Dordrechta��90. Ton Rietbroek lijkt ook een beetje bang van hem. Ik herkende hem zaterdag in eerste instantie amper, zo zonder gelhaar en oorring en hard op weg naar de vijftig. Maar na afloop, na die historische oorwassing van Willem II, zag ik hem toch weer even. Die zelfverzekerd stoere blik waar ik als adolescent zo jaloers op was geweest.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту