Afgelopen zaterdag was het staartje van de Siberische beer in ons land. Een koufront trok over Nederland en dus vroegen bezorgde voetbalouders donderdagmiddag al aan onze voetbalbond of hun lieve kindertjes die zaterdagochtend vrij kregen. Want voetballen bij een gevoelstemperatuur van min tig is niet leuk. Natuurlijk spelen de kleintjes liever als het mooi weer is maar hé: “Slecht weer bestaat niet, slechte kleding en een slechte mentaliteit wel!” En zo koud was het nou ook weer niet.

opi-publieksspeler1Zelf mocht ik gelukkig wel de wei in. Want zaterdag is voetbaldag! Dus zaten we met zestien man in de kleedkamer. Uiteraard te klagen over de kou en over het slechte grasveld waarop we moesten spelen. En eerlijk is eerlijk, ik liep nog niet over van enthousiasme. Totdat ik terugdacht aan al die zaterdagochtenden dat ik naar de club belde en verdrietig de telefoon ophing omdat het niet doorging, daarbij de consul en iedereen bij de club vervloekend. In mijn beleving kon je namelijk altijd voetballen.

Dus toen zaterdag het fluitje ging, zetten 22 mannen en het arbitrale trio hun beste beentje voor. Sommigen in een thermobroek, een ander met handschoenen aan. Maar als een kind zo blij dat we weer mochten, en nog op echt gras ook. Dat laatste is niet meer vanzelfsprekend wanneer je als team acteert in een competitie die zich grotendeels in een stad afspeelt, waar ruimte schaars is en kunstgras de norm. Het was fris en dat we met 4-0 wonnen, maakte het in mijn beleving wellicht wat warmer. Maar wat was ik blij dat we mochten voetballen. De warme douche na afloop, het pilsje, de Wilnisse erwtensoep en de euforie van de overwinning na twee verliespartijen eerder deze week. Dat had ik dus bijna moeten missen als het aan de bezorgde voetbalouders lag.

Toen vandaag Oranje weer bij elkaar kwam, moest ik denken aan de wedstrijd van zaterdag. Een veel gehoorde reden waarom ons Nederlands Elftal staat waar het nu staat, zou zijn dat de spelers niet meer de juiste mentaliteit hebben. Kijk naar het buitenland, daar weten ze nog wat ontberingen zijn. Maar op het moment dat we bij een beetje kou al luisteren naar overbeschermende voetbalouders, stel ik voor dat we dit argument voorlopig even niet meer gebruiken. Wat dat betreft prijs ik mij gelukkig dat mijn agenda niet meer wordt, en ook nooit werd, beheerd door bezorgde voetbalouders!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту