Het lijkt nu alsof Amin Younes en Erik ten Hag aan het aftellen zijn tot ze van elkaar worden verlost. Het is alleen de vraag wie er het eerst vertrekt en of dat door de voor- of de achterdeur is. Ik wil een lans breken voor de Duitse Sjaak Swart. Hij was een lichtpuntje in het hemeltergende laatste seizoen onder Frank de Boer. Als Younes de bal kreeg, dan gebeurde er iets en dat was werkelijk het enige wat Ajacieden zich van die jaargang nog wensen te herinneren. Uit bij De Graafschap was het niet toevallig de Libanese Duitser die de Ajax-treffer voor zijn rekening nam. Hoe improductief ook, Younes was een smaakmaker in het seizoen onder Bosz. Als Younes swingde, golfde het dak van de ArenA mee. Wel kondigde de komst van Justin Kluivert zich aan.

opi-poetiusZomer 2017. Na tien dagen vakantie voor Younes breekt hij die af omdat zijn teamgenoten stuk zitten na het drama rond Abdelhak Nouri. Oververmoeid bakt hij er weinig van en omdat alles tegenzit, krijgt hij het publiek over zich heen. Ajax-publiek is meedogenloos kritisch en soms harteloos dom. Sowieso doet compassie het slecht bij de club. Hét menselijke gezicht van Ajax ligt nog altijd in coma. Het menselijke gezicht in de technische staf krijgt zijn ontslag op een heel eigenaardig moment, namelijk als hij de boel op de rit lijkt te krijgen. En dus is alleen de kleine dribbelaar nog over, die in no-time Nederlands leerde, geliefd is bij zijn teamgenoten en niet zeurde over het chagrijn bij het publiek.

Alleen weigerde Younes zich te laten ‘belonen’ met een invalbeurt als tijdwissel. Werkweigering? Ja. Maar veroorzaakt door een enorm menselijk falen van Ten Hag. Aanvankelijk  probeerde de Tukker zijn gezicht te redden door Younes twee weken naar Jong Ajax te verbannen. In wekelijkheid verloor hij daarmee zijn geloofwaardigheid. Want niemand kent Younes zo, dus moet er wel iets broeien in de spelersgroep wat onder Keizer niet het geval was. Een boertje van buut’n die Ajax nóg saaier laat voetballen dan het onder clubicoon De Boer deed en de titel opnieuw verkwanselt na de winterstop. Dat kan niet bij Ajax. Wie is er eerder weg, Younes of Ten Hag?

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту