Laat ik bij het begin beginnen. Er zaten afgelopen oktober, behalve Ajax, nog twee Amsterdamse clubs in het bekertoernooi. We droomden van een loting van De Dijk of Swift tegen Ajax. En dan graag weer in het Olympisch Stadion, net als drie jaar eerder tegen JOS/Watergraafsmeer. Gezellig op de fiets naar het stadion, drinken in de kroegen op en rond het Stadionplein en een vette bek halen bij de FEBO. Ajax lootte dus tweededivisionist De Dijk, de club die zo graag het Excelsior van Amsterdam wil worden. Plaats van handeling werd niet de thuishaven van De Dijk in Amsterdam-Noord, want te klein en ook niet het Olympisch Stadion in Zuid. Nee, deze Amsterdamse derby ging plaatsvinden in Volendam.

sjaalIk vind Volendam leuk. Ik ben er vaak geweest. Soms met Ajax, maar soms ook gewoon voor een potje nacompetitie- voetbal of een lullig potje tegen Emmen. Die lieve toegangskaartjes waar altijd a�?Blijf Braafa�� op staat. Bier drinken op De Dijk (hoe toevallig is dat?) en een lekker vissie eten, ik ben er altijd wel voor te vinden. Mijn gabber Arne ook. We waren allebei op tijd klaar met onze verplichtingen en zo zaten we op deze woensdagmiddag reeds om 14.30 uur vrolijk aan het bier op De Dijk met een groep medesupporters. De zon deed zijn uiterste best op deze late oktoberdag en we zaten gezellig voor de vuist weg te drinken zonder jas en in onze T-shirts op het terras. Er kwam een sjalenverkoper langs onze tafel die de sjaals voor tien euro per stuk verkocht. We onderhandelden er drie sjaals voor een geeltje uit en zo waren we allemaal blij. Ik vond het vooral tof dat het oude Ajax-logo er op stond.

Aan alles komt een eind en zo ook aan onze gezellige terrassessie, want we moesten naar de wedstrijd. We liepen naar het stadion en gingen verder waar we gebleven waren: gezellig zuipen en lullen over voetbal. Ajax spande zich niet bovenmatig in en won de Amsterdamse derby in het vissersdorp met 4-1. Arne liep het veld op en niet veel later besloot ik dat het een goed idee was om hetzelfde te doen. Er stond immers een hekje open en niemand hield ons tegen. Even later wilde ik weer terug richting de bar, maar ik zag dat de plek die mij toegang tot het veld verschafte inmiddels gesloten was. Ik zag allemaal mensen eenvoudig over het hekje langs het veld klimmen. Dat moet ik ook kunnen, dacht ik. Maar overvloedig maakt overmoedig. Ik ben nooit een klimmer geweest en ik ben totaal onhandig. Ik klom een stukje in het hek en besloot ineens om mezelf over het hekje heen te slingeren middels een zwierige Arabiersprong. Daar ging het mis. Ik bleef met mijn voet achter het hekje haken en maakte een doodsmak van heb ik jou daar. Gek genoeg ben ik niet buiten bewustzijn geraakt. Ik was er direct weer bij, maar ik voelde wel gelijk dat er iets mis was. Bezorgde mensen om me heen. Bloed uit ma��n achterhoofd en mijn linkerschouder voelde gek. Foute boel, zoveel was me wel duidelijk.

Ik ben met de bus teruggegaan naar Amsterdam en daarna op de fiets door de binnenstad naar mijn buurt in West gefietst. Vloekend van de pijn kwam ik thuis. Toch maar even door naar het ziekenhuis en daar bleek wat ik al vreesde: een sleutelbeenbreuk en drie gaten in ma��n kop. Consequentie: minimaal 4 weken niet werken.

dscf2040Die vier weken zijn inmiddels voorbij en inmiddels ben ik weer voorzichtig begonnen met werken. Vier lange weken van verplicht op de rug slapen en vrienden en vriendinnen die me in het begin moesten helpen met douchen en aankleden. Alleen overhemden kunnen dragen omdat ik geen shirt over mijn schouders kon trekken. Ik ben deze week weer voorzichtig begonnen met werken. Mijn linkerarm doet het weer voor een procentje of tachtig en dat is nodig. A�Ik werk in de horeca en als postbode. Twee beroepen waar het hebben van functionerende handen essentieel in is. Zelden heb ik blijer achter de bar gestaan dan afgelopen dagen en zelden heb ik zo vrolijk fluitend de post rondgebracht. Ik ben dankbaar dat ik weer mag.

Volgende keer in Volendam blijf ik braaf.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту