Met een zonnebril op mijn hoofd kwam ik de vertrekhal van Schiphol binnen. Mijn vrienden reageerden verbaasd: ‘Jezus, Rod, we gaan naar Manchester en het is november. Wat moet jij met een zonnebril op je porem?’ Toen ik de bril afdeed begrepen mijn vrienden het. Ik had de zaterdag ervoor een poffert op mijn oog gehad en dat oog zag er vervaarlijk blauw uit.

sjaal“Don’t look back in anger”, zongen de verstokte Manchester City-fans van Oasis, maar de woede over de door mij ontvangen klap was nog vers. Het was nogal een eenzijdig gevecht. Dronken gozer sloeg me uit het niets tegen de vlakte, met een kloppend blauw oog als lelijk gevolg. Desalniettemin had ik een ontstellende zin in ons tripje naar Manchester City – Ajax. Er gaat maar weinig boven een fijne met  bier overgoten voetbaltrip met vrienden. Ofschoon Ajax het eerste duel in de poulefase van de Champions League in de ArenA overtuigend met 3-1 had gewonnen, waren we bepaald niet zeker van een zelfde positief verloop in de terugwedstrijd. De zondag ervoor verloor Ajax thuis kansloos met 0-2 van Vitesse, dus de generale gaf weinig hoop.

Ons pessimisme werd gelogenstraft. Binnen een kwartier stond Ajax door twee doelpunten van Siem de Jong zomaar ineens met 0-2 voor. En allebei uit een corner! Van oudsher nooit het sterkste punt van Ajax. Het uitvak barstte uit in een vreugde-explosie en we keken elkaar ongelovig aan. Ik nog steeds met die zonnebril op. Ajax hield de 0-2 niet vast, maar sleepte een verdienstelijke 2-2 weg uit het Etihad-Stadium tegen een selectie die minimaal het 25-voudige van de Ajax-selectie vertegenwoordigde aan transfergelden.

We zijn nu vijf jaar verder en Ajax staat vanavond nog een stap van de drempel die de club in de Europa League kan brengen. Op de drempel van terugkeren staat Siem de Jong. In 2014 vertrok hij naar het klatergoud van de Premier League om daar zijn geluk te beproeven bij Newcastle United. Het prachtige St. James Park bleek, in navolging van zijn broer Luuk, ook geen gelukkige grond voor Siem. Hij werd afgelopen seizoen aan PSV uitgeleend omdat Ajax al ruimschoots was voorzien op het middenveld. Ajax-supporters repten van verraad.

man-c-ajax-sjaal-21040712_10214170196672966_883099927_nOmdat Ajax deze zomer weer eens had zitten slapen op de transfermarkt, kwam de club ineens weer met een konijn uit de hoge hoed op de proppen: Siem de Jong komt terug. Het komt wat desperaat over. Ajax loopt momenteel als een wanhopige jongeman door een nachtkroeg. Het is vlak voor sluitingstijd en de jongeman wil nog heel erg graag een mooie meid mee naar huis nemen. Omdat de jongeman te laat de kroeg is ingekomen, zijn de leukste meiden al bezet. De jongeman probeert het nog bij een stuk of vier andere vrouwen, maar die wijzen hem allemaal af. Dan bedenkt de jongeman ineens dat zijn ex, die altijd een beetje verliefd op hem is gebleven, ergens in een hoekje staat. Die gaat gelijk in op de avances. De wanhopige jongeman vergeeft haar de kortstondige relatie met de concurrent van vorig jaar en sluit de ex weer in de armen. Ik ben benieuwd hoe het uitpakt.

Siem komt weer thuis bij de club van zijn hart. Ajax-fans die nog steeds boos zijn om zijn kortstondige avontuurtje bij de concurrent, zou ik slechts de woorden van Oasis mee willen geven: don’t look back in anger.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту