In kwalificatiewedstrijden voor Europese toernooien is Ajax nooit sterk, dus we waren blij dat Ajax zich dit keer als kampioen eens een keer rechtstreeks voor de poulefase van het kampioenbal had geplaatst. Scheelt weer een hoop ergernis en gedoe. We willen altijd minimaal een keer per seizoen met een Europese uittrip mee. Olympique Lyon, Dinamo Zagreb en Real Madrid, die moesten er aan geloven dit seizoen. Waar zouden we heen gaan? Lyon waren we alle vier niet wild enthousiast over. Zagreb ook niet. We hadden ook weinig zin in ruige gevechten om met een groep iets te fanatieke en iets meer getrainde Balkanstrijders. Madrid is natuurlijk andere koek. Eind september is het in Madrid nog uitstekend weer, Madrid is een waanzinnige stad, het eten en drinken is er goed en bijzonder betaalbaar – wij gaan naar Madrid!

sjaalHet was eind september en het kwik in Madrid tikte nog een fijne dertig graden aan. We hadden een leuk appartement vlakbij Puerta del Sol, midden in het centrum. Even weg uit de grijpgrage klauwen van werk, vrouwen en andere zaken die onze dagelijkse aandacht en energie normaliter opeisten. Gewoon vijf dagen genieten van de zon, de stad, het eten, bier, wijn, flauwe jongensgrappen en eten, bier en wijn..

Elke dag zonnebaden aan de grote vijver in Parque el Retiro. Een rugtas vol koude cervezas mee. Lunch scoren bij Museo del Jamon. Een broodje heerlijke ham en een biertje voor bij elkaar twee euro. In de avond een tafel vol tapas bestellen op Plaza Santa Ana met bijzonder fijne wijn. De lekkerste gazpacho ooit eten in een vaag achterafsteegje. Tot ‘s nachts op het terras hangen.  De dagen mochten eeuwig blijven duren wat ons betrof. Het was er meer dan uitstekend toeven.

Maar ineens was het dag drie. We lagen weer eens ergens, nog gemarineerd van de vorige avond, in de zon te bakken met allemaal lekker eten en drinken tot ik ineens ernstig zei: “Heren, ik wil de sfeer niet verpesten, maar we moeten vanavond nog naar Ajax. We moeten zo nog de kaarten halen in het huisje.” Zuchtend en steunend stond iedereen op. Het is zoals het vaak gaat op Europese tripjes. De wedstrijd is meestal een vervelende onderbreking van de gezellige tijd. We sleepten ons naar het hotel en liepen naar het majestueuze Estadio Santiago Bernabéu. Dat is prima te doen, want het stadion ligt tegen de binnenstad aan. Biertje onderweg en nog even wat eten. Geen heftige controle in het stadion. Ook wel eens lekker. Niet dat we veel konden verbergen, want we liepen allemaal in korte broek en T-shirt.

Real Madrid had ons in een hoekvak weggestopt, redelijk hoog in het stadion. Op schermen konden we zien hoe de Ajax-spelers het veld opkwamen voor de warming up. En op dat moment verloor ik het laatste sprankje hoop op een goed resultaat. Een aantal spelers stonden betoverd om zich heen te kijken en sommige van die jongens maakten godbetert selfies in het stadion. Ze waren net iets te geïmponeerd. Dat soort jongetjes eet Ronaldo dus bij z’n ontbijt. Rauw, bij een kopje lauwe thee.

Ajax begon brutaal. Ze kregen een kans na een minuut of twee. Makkelijk gestopt. Even later vond Real Madrid het dscf2022genoeg. Een razend snel uitgevoerde counter vanaf het eigen strafschopgebied. In vijf pijlsnelle passen stond Ronaldo ineens vrij voor Vermeer en schoot onverbiddelijk raak. Prachtgoal. Real speelde de wedstrijd zonder noemenswaardige inspanningen uit. Liet Ajax af en toe even razen, maar de uiteindelijke 3-0 was een niet meer dan terechte afspiegeling van het wedstrijdbeeld. We wisten van tevoren natuurlijk dat dit het meest waarschijnlijke resultaat was. Als Telstar bij ons op bezoek komt, dan worden ze 99 van de 100 keer ook verpletterd door Ajax. Dat zijn Europees dus ook de verhoudingen.

Gelaten verlieten we het stadion. We zochten nog maar eens een terras op en bestelden wijn en een forse plank met manchego, chorizo en fuet: een worst-kaas-scenario waar wij prima mee konden leven.

De volgende dag lagen we weer, zoals inmiddels vertrouwd, te bakken in Parque El Retiro. We hebben het volgens mij niet over voetbal gehad.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту