Stadiongebod reist Europa door op zoek naar vervallen en – bij voorkeur – verlaten stadions, bejaarde supporters en kapotgeschopte velden. Om de week kiest hij voor Voetblah één foto. Wij voelen ons als een kind in zijn snoepwinkel.

Vandaag: FC Kranenburg

Klik op de foto voor het volledige beeld

kranenburg_kl

Voor wie een voorliefde heeft voor verlaten veldjes, zijn het goede tijden. Er gaat geen maand voorbij of er verdwijnt ergens wel een amateurclub. De een fuseert, een ander valt om en een derde splitst zich op. De grond die braak komt te liggen, is vaak te kostbaar om niet te gebruiken, waardoor gemeenten er doorgaans niet al teveel gras over laten groeien. De tussentijd die deze terreinen rest, is kostbaar voor de liefhebber van deze verlaten veldjes. Je wacht net iets te lang met een bezoek en een bulldozer heeft zijn beulswerk al verricht. Het is uw Snoepwinkelier meer dan eens gebeurd.

Hoe anders was dit voor dit Haagse terrein, dat onder meer Westerkwartier, SV Kijkduin en FC Kranenburg huisvestte, en al sinds 2005 braak ligt. Uw Snoepwinkelier trapte er nog wel eens een balletje aangezien de velden door de scholen in de omgeving werden gebruikt en om die reden door de gemeenten werden verzorgd. In de tussentijd verpauperde de rest van het terrein.

Sinds een jaar of twee worden ook de velden niet meer bijgehouden en is het pleit definitief in het voordeel van de natuur beslecht. Afgezien van een vangnet, een clubhuis en wat afgebroken banken die nog uit het onkruid steken, is er niet veel meer dan een herinnering. Een herinnering die overigens – en dit geldt voor zoveel Haagse verdwenen voetbalclubs – levend wordt gehouden op de Haagse voetbalhistorie. Een initiatief dat je iedere stad of dorp toewenst.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту