Voetbalfotograaf Jeroen Zwaan reist Europa door op zoek naar vervallen stadions, bejaarde supporters en kapotgeschopte velden. Iedere week kiest hij voor Voetblah één foto. Wij voelen ons als een kind in zijn snoepwinkel.

Vandaag: Cappielow Park

Klik op de foto voor het volledige beeld

_dsc0677

Uw kersverse Snoepwinkelier trapt af met een briljant stulpje in Schotland, dat wordt geflankeerd door stille getuigen van de naburige scheepsindustrie. Achter de Wee Dublin End Stand is de oude scheepskraan van het James Watt Dock al honderd jaar het kenmerkende decor van Cappielow Park. Meer zoetigheid rond het stadion wordt gevormd door het Sugar Warehouse, dat dankzij een brand in 2006 zal worden opgeknapt. Ondanks de sterk afgenomen activiteiten aan de oevers van rivier de Clyde zullen deze parels nog lang te bewonderen zijn, óók vanuit het stadion.

Binnen de hekken valt de deels uit hout opgetrokken Grandstand op, dat met zijn typische Engelse kneuterige inrichting een lust voor het oog is. Een nadere inspectie aan de rand van het kapotgelopen veld levert tot mijn schrik nog een shout op van de aanwezige groundsman“You have to go on the pitch, you’ll get much better pictures!” En dat laat ik me geen twee keer zeggen. Welkom bij Greenock Morton FC.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту