Stadiongebod reist Europa door op zoek naar vervallen en – bij voorkeur – verlaten stadions, bejaarde supporters en kapotgeschopte velden. Om de week kiest hij voor Voetblah één foto. Wij voelen ons als een kind in zijn snoepwinkel.

Vandaag: Craven Cottage

Klik op de foto voor het volledige beeld

Laat de naam thecottage_klArchibald Leitch vallen en u kunt rekenen op de bovengemiddelde aandacht van menig stadionautist. De Schotse architect tekende namelijk voor het ontwerp van een aantal fraaie tribunes met prachtige façades zoals u die nog kunt vinden in Glasgow (Ibrox Stadium) en Londen (Selhurst Park). Door de jaren heen is er helaas veel van zijn werk verdwenen. Van Highbury is niet veel over, de hoofdtribune die hij ooit ontwierp voor Linfield FC (Windsor Park) ligt inmiddels ook plat en op dit moment is de fraaie main stand van Heart of Midlothian (Tynecastle Stadium) gereduceerd tot puin. Gelukkig is daar Craven Cottage nog, het statige onderkomen van Fulham FC met de fraaie eretribune en het bekende paviljoen. Leitch liet zich hiervoor inspireren door het oorspronkelijke gebouw, dat was gebouwd door baron William Craven en in 1888 door brand werd verwoest. Het resultaat mag er zogezegd zijn.

Toen uw Snoepwinkelier onlangs in Londen was en enigszins in de buurt, kon een bliksembezoek niet uitblijven. Helaas bleek de hemelpoort gesloten en de Petrus van dienst was er in geen velden of wegen te bekennen. We hadden het te doen met de gevels en de façade van de Stevenage Road Stand, voorwaar geen straf, maar toch vooral een aanmoediging om snel weer eens richting the Cottage af te zakken.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту