Stadiongebod reist Europa door op zoek naar vervallen en – bij voorkeur – verlaten stadions, bejaarde supporters en kapotgeschopte velden. Om de week kiest hij voor Voetblah één foto. Wij voelen ons als een kind in zijn snoepwinkel.

Vandaag: Estádio Municipal de Braga

Klik op de foto voor het volledige beeld

braga_kl

Geheime geneugten. We hebben ze allemaal. Zo kan Uw Snoepwinkelier genieten van (de inventiviteit van) zwartkijkers. Helmond Sport bijvoorbeeld had jarenlang achter een van de doelen steevast een aantal toeschouwers die vanaf het dak van hun schuur de wedstrijd volgden en men kan bij Quick Boys gerust een ‘Duin-side’ oprichten voor de supporters op de heuvels rond Nieuw-Zuid. Verder heb ik mijn jaren langs de velden kunnen genieten van zwartkijkers die hun fiets, bestelbus of zelfs de boomhut van hun kinderen als staantribune gebruikten om maar niet te hoeven betalen voor een kaartje (en wat meer comfort).

En wat was uw Snoepwinkelier graag getuige geweest van de actie van Gerard ‘Graatje’ Hindriks. De Emmenaar, die vooral bekendheid geniet als de Oranje Indiaan, huurde ooit een hoogwerker om zo – ondanks een opgelegd stadionverbod – toch niets te hoeven missen van ‘zijn’ WKE. Nu miste Hindriks ook weinig wedstrijden van Oranje, maar had hij de poulewedstrijd Nederland – Letland van het EK 2004 om wat voor reden dan ook niet in het stadion kunnen bijwonen, dan was hij waarschijnlijk hier te vinden geweest. Ugh!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту