Voetbalfotograaf Jeroen Zwaan reist Europa door op zoek naar vervallen stadions, bejaarde supporters en kapotgeschopte velden. Iedere week kiest hij voor Voetblah één foto. Wij voelen ons als een kind in zijn snoepwinkel.

Vandaag: Estadio Vicente Calderón

Klik op de afbeelding voor het volledige beeld.

Op zijn 50e verjaardag sloot Estadio Vicente Calderón zijn deuren definitief en verkasten Los Colchoneros naar de andere kant van de stad. De ligging van het stadion was typerend te noemen. Typerend was vooral de hoofdtribune waaronder de snelweg is gelegen. Direct daarachter krulde de rivier Manzanares om het stadion heen.

Een van de laatste officiële wedstrijden in dit stadion betrof de halve eindstrijd in de Champions League, nota bene tegen de eeuwige rivaal en stadsgenoot Real. Hoewel deze hier winnend werd afgesloten, bereikten Simeone en zijn mannen de finale niet. Paco Alcácer schoot namens FC Barcelona ruim twee weken later in de bekerfinale voor de laatste maal een bal tegen de touwen, waarna scheidsrechter Carlos Clos Gómez voor het laatst het eindsignaal liet klinken. Adiós Estadio Vicente Calderón.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту