Voetbalfotograaf Jeroen Zwaan reist Europa door op zoek naar vervallen stadions, bejaarde supporters en kapotgeschopte velden. Iedere week kiest hij voor Voetblah A�A�n foto. Wij voelen ons als een kind in zijn snoepwinkel.

Vandaag: GoffertstadionA�

Klik op de afbeelding voor het volledige beeld.

dsc_0932-iiOok in Nederland wordt stadionerfgoed een uitstervend ras. Maar wie goed rondkijkt, kan soms nog wat historische plekjes vinden in de nabijheid van de moderne stadions.

Zo was uw Snoepwinkelier na lange tijd weer eens terug in het Goffertstadion.A�U weet wel, die vroegere kolossale bak beton met hooguit een paar duizend bezoekers. Maar ook waar in 1983 de legendarische Europacupwedstrijd werd gespeeld tegen het grote FC Barcelona; ik keek destijds mijn kinderogen uit. En met mij vele anderen toen in eerste instantie een 2-0 voorsprong werd gepakt door rood, zwart en groen.

Wegmijmeren kan gelukkig nog steeds en wel net buiten de Bloedkuul. Een paar oude opgangen, die voor een paar gulden toegang gaven tot de jongensrang, zijn onder de bosjes bewaard gebleven. Jeugdsentiment en stadionerfgoed!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту