Voetbalfotograaf Jeroen Zwaan reist Europa door op zoek naar vervallen stadions, bejaarde supporters en kapotgeschopte velden. Iedere week kiest hij voor Voetblah één foto. Wij voelen ons als een kind in zijn snoepwinkel.

Vandaag: Hermann-Löns-Stadion

Klik op de afbeelding voor het volledige beeld.

_dsc0398Wijlen dichter Hermann Löns zal zich in zijn graf hebben omgekeerd als hij wist wat zich de afgelopen decennium zich heeft afgespeeld in de naar hem vernoemde stadions en in welke deplorabele staat deze nu verkeren. Het voor groundhoppers inmiddels bekende Mekka Stadion-am-Hermann-Löns-Weg  in Solingen is het einde echt nabij, maar wist u dat het 160 kilometer verderop gelegen Hermann-Löns-Stadion bijna tien jaar geleden al werd verlaten door de plaatselijke SC Paderborn 07?

Het letterlijk onder hoogspanning gelegen stadionnetje is niet het meest inspirerende stadion om te bezoeken. Het verval is inmiddels wel zodanig ingezet dat gesproken kan worden over een demi-lost-ground. Binnen de lijnen ligt alles er nog keurig onderhouden bij, echter de tribunes hebben hun beste tijd gehad. De vier lichtmasten staan er verloren bij zonder hun lichtinstallatie, de hekken zijn her en der ontmanteld en de spelersbrug (!) lijkt ook geen dienst meer te doen.

Niet iedereen zal met weemoed terugdenken aan dit onderkomen, zeker voormalig scheidsrechter Robert Hoyzer niet. In 2004 moest underdog Paderborn de bekerwedstrijd winnen van het grote HSV en hij fixte dat wel even: achteraf gezien het grootste wedschandaal in de Duitse voetbalgeschiedenis. Zijn collega Bibiana Steinhaus heeft waarschijnlijk betere herinneringen: zij debuteerde hier in 2007 als eerste vrouwelijke scheids op het tweede Duitse profniveau. Misschien dat Hermann Löns daar wel trots op zou zijn geweest.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту