Voetbalfotograaf Jeroen Zwaan reist Europa door op zoek naar vervallen stadions, bejaarde supporters en kapotgeschopte velden. Iedere week kiest hij voor Voetblah één foto. Wij voelen ons als een kind in zijn snoepwinkel.

Vandaag: Mascot Arena 

Klik op de afbeelding voor het volledige beeld.

_dsc0271De naam Mascot Arena zal bij menig voetballiefhebber niet het beeld vormen van een stadion waar je beslist geweest moet zijn. Deels is dat ook wel zo, maar uw Snoepwinkelier was getipt dat dit Deense stulpje een soort tweede Craven Cottage was.

Aan de buitenzijde wijst alles erop dat je een enigszins gedateerd en weinig inspirerend metalen bouwsel betreedt, maar eenmaal binnen valt meteen het Stadionhus op. Het doet met wat fantasie denken aan Craven Cottage, het heeft er in elk geval wel iets van weg: een houten huis in de hoek van het veld waar, net als bij de Whites, de spelers zich voorbereiden op de wedstrijd.

Voor een bezoek is het inmiddels te laat, in de zomer van 2017 heeft Silkeborg IF hier zijn laatste wedstrijd gespeeld en verkaste de oude club van Kasper Dolberg naar de nieuwe JYSK Arena. De Mascot Arena, inclusief Stadionhus, is kort daarna ten prooi gevallen aan de slopershamer.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту