Stadiongebod reist Europa door op zoek naar vervallen en – bij voorkeur – verlaten stadions, bejaarde supporters en kapotgeschopte velden. Om de week kiest hij voor Voetblah één foto. Wij voelen ons als een kind in zijn snoepwinkel.

Vandaag: Solitude

Klik op de foto voor het volledige beeld

solitude_klNog niet zo heel lang geleden was uw Snoepwinkelier weer in Belfast. De stad waar zolang een grauwsluier overheen lag, maar nu ieder jaar aan kleur en vreugde lijkt te winnen. De littekens en de nasleep van de burgeroorlog tussen Nationalisten en Unionisten, die door de bewoners van het eiland met groot gevoel voor eufemisme de Troubles worden genoemd, zijn er nog altijd; maar de stad ademt hoop. Hoop op een duurzame vrede en een gezamenlijke toekomst in plaats van strijd om een verdeeld verleden.

De opkomst van apolitieke murals is daar een goed voorbeeld van. Waar bewoners voorheen via gigantische muurschilderingen aan de aanleiding en inzet van de gewapende strijd werden herinnerd, daar vindt u nu ook geschilderde loftuitingen over – pak ‘m beet – de Titanic die hier werd gebouwd en de vele ambachten die de stad rijk was. Waar de mural om de hoek van het Solitude, het stadion van Cliftonville FC, onder valt, is aan u om te bepalen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту