Stadiongebod reist Europa door op zoek naar vervallen en – bij voorkeur – verlaten stadions, bejaarde supporters en kapotgeschopte velden. Om de week kiest hij voor Voetblah één foto. Wij voelen ons als een kind in zijn snoepwinkel.

Vandaag: Sportovní areál Drnovice

Klik op de foto voor het volledige beeld

drnovice_kl

In de categorie ‘Stadions die werden ge-, her-, dan wel verbouwd werden toen de bomen nog tot in de hemel reikten, maar inmiddels weer worden bespeeld door clubs die met beide benen op de grond staan’ – bied ik u met graagte Sportovní areál Drnovice aan. Met een capaciteit van ruim 6.600 plaatsen lijkt het voor het 2.400 zielen tellende dorp wat ruim bemeten, maar dat was vanaf van de vroege jaren tachtig wel anders toen Drnovice aan de hand van oud-speler Jan Gottvald aan een opzienbarende opmars uit de laagste regionen van het Tsjechoslowaakse voetbal begon, die in 1993 eindigde met een plaats op het hoogste – inmiddels Tsjechische – niveau.

Een dopingschandaal en een chronisch gebrek aan Kronen zorgden ervoor dat Gottvald dringend op zoek moest naar een eigenaar voor ‘zijn’ Drnovice. Een chemiebedrijf zag wel heil in de club, voorzag het van een merknaam en verbouwde en passant ook meteen het onderkomen van de club waardoor Drnovice voor Tsechische standaarden over een prima onderkomen beschikte. Uiteraard liep het verkeerd af met de club. Het bedrijf ging failliet, waarna de club nog een aantal keren van hand tot hand ging, tot in 2006 de spreekwoordelijke stekker eruit ging.

Dat betekende het startsein voor de lokale hangjeugd om de zittribune aan de lange zij ‘om te bouwen’ tot zittribune, terwijl de eretribune aan de overzijde werd uitgekozen als locatie voor het Open Kampioenschap Molotovcocktail Werpen. Uit de as van de uitgebrande tribune is inmiddels ‘phoenixclub’ 1. FKD herrezen dat nog altijd in het stadion speelt. Wie een bezoek wil brengen, hoeft niet te vechten voor een plek. Er zijn genoeg staan- en zitplaatsen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту