Tribuneklanten reist Europa door op zoek naar vervallen en – bij voorkeur – verlaten stadions, bejaarde supporters en kapotgeschopte velden. Om de week kiest hij voor Voetblah A�A�n foto. Wij voelen ons als een kind in zijn snoepwinkel.

Vandaag: Stade JF Kennedy

Klik op de foto voor het volledige beeld

jf_kl

Beton. Beton is mooi. Dan bedoel ik geen nieuw beton, maar oud beton. Grindbeton. Het mooiste beton is grindbeton. Hele gevels zijn er in de vorige eeuw mee bekleed. Gevels van kantoorgebouwen, relingen van flatgebouwen. Zelfs huizen. In Eindhoven ligt er een kleine woonwijk die is bezaaid met gevels van grindbeton Telkens als ik daar langsrijd, is het genieten. De eenvoud. Het pauper-gehalte. De uitstraling is fantastisch.

Wat nou als er grindbeton wordt toegepast in het voetbal? Dan komen twee werelden samen. Wanneer dit samen met een mooie dakconstructie wordt toegepast op een fijne tribune, dan is uw Snoepwinkelier een gelukkig mensch.

Afgelopen week trof ik per toeval zo’n pareltje. Een wedstrijdbezoek in Luxemburg aan het geweldige Stade Jos Nosbaum van F91 Dudelange stond op het program. Bij het binnenrijden van dit kleine stadje viel het oog op een bordje met de naam van Stade JF Kennedy. Aangezien uw Snoepwinkelier ruim in zijn tijd zat, werd er besloten om de afslag te nemen. Een verrassing aldaar. Beton. Grindbeton! Een dakconstructie waar je u te tegen zegt. Zo heeft Dudelange toch mooiA�twee fraaieA�stadionnetjes. Aanrader!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту