StadiongebodA�reist Europa door op zoek naar vervallen en – bij voorkeur – verlaten stadions, bejaarde supporters en kapotgeschopte velden. Om de week kiest hij voor Voetblah A�A�n foto. Wij voelen ons als een kind in zijn snoepwinkel.

Vandaag: Stade Joseph Marien

Klik op de foto voor het volledige beeld

2017unionsg_kl

Er zijn plaatsen waar uw Snoepwinkelier graag terugkeert. Stade Joseph Marien van Royale Union Saint-Gilloise is er zeker een van. De Oude Dame van het Belgische voetbal heeft tijdelijk haar intrek genomen in een qua naam passend onderkomen: het Koning Boudewijnstadion. De vooruitgang en de eisen die de Belgische bond stelt aan de stadions in de hoogste twee divisies, zorgen ervoor dat de boel op de schop moet. Een betreurenswaardig gegeven want daarmee zal het stadion zeker een deel van haar charme verliezen.

Ironisch genoeg zijn het de verbouwingen die ervoor zorgen dat het Joseph Marien een aantal geheimen prijsgeeft die het jarenlang met hulp van de natuur – en gebrekkig onderhoud – voor de buitenwereld verborgen kon houden. De immense staantribunes achter beide doelen, die sinds de jarenA�zeventig waren gesloten, zijn door het wegsnoeien van de vegetatie weer zichtbaar geworden, waardoorA�u zich een goed beeld kunt vormen hoe het stadion er toen moet hebben uitgezien. Een geluk bij een ongeluk.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту