Groundhopper @Tribuneklanten reist Europa door op zoek naar vervallen stadions, bejaarde supporters en kapotgeschopte velden. Om de week kiest hij voor Voetblah één foto. Wij voelen ons als een kind in zijn snoepwinkel.

Vandaag: Stadio Giovanni Parisi

Klik op de afbeelding voor het volledige beeld. 

parisi_kl

Tribunes zijn vaak tribunes. Tribuneopgangen op verschillende manieren toegepast in de stadionbouw. Zoals bij Excelsior via een trappetje aan de voorkant en bij Vitesse via de ingang, midden op de tribune. Allemaal nieuw gebouwde stadions, ideaal voor de doorstroming bij het begin of het einde van een wedstrijd. En tijdens de wedstrijd handig voor een warme kroket.

In Italië staal veelal oude stadions. Weg te rotten. Beton, hoge hekken. Stadions zoals we die graag zien. Ook in Italië komt er langzaam wat nieuwbouw. Juve en Udinese hebben inmiddels een modern stadion, maar ook Roma en Cagliari hebben concrete bouwplannen. Het plan om een eindtoernooi te organiseren in 2018 zal helemaal een verandering doorvoeren in het Italiaanse stadionlandschap.

Dan is daar nog de Serie D. Het 4e niveau van Italië. Clubs met de mooiste namen en de prachtigste stadions. Zoals Stadio Giovanni Parisi. Vaste bespeler is AC Voghera. Niks via trapjes de tribune op, maar gewoon via een brutaal betonnen bouwwerk, waarbij de stadionautist zijn vingers bij aflikt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту