Tribuneklanten reist Europa door op zoek naar vervallen en – bij voorkeur – verlaten stadions, bejaarde supporters en kapotgeschopte velden. Om de week kiest hij voor Voetblah één foto. Wij voelen ons als een kind in zijn snoepwinkel.

Vandaag: Stadio Luigi Ferraris

Klik op de foto voor het volledige beeld

genoa_kl

Het Italiaanse stadionlandschap staat bekend om haar oude stadions. Veel verrot beton en verroeste hekken. Langzaam komen er in Italië nieuwe stadions. Waar Juventus al een tijdje haar nieuwe stadion bespeelt, heeft Frosinone Calcio dit weekend haar nieuw stadion betrokken. Recht toe, recht aan. Een stadion zoals er heden ten dage steeds meer uit de grond schieten. Gelukkig is er in Italië nog genoeg ouwe rommel te zien. Uw Snoepwinkelier is bevoorrecht om over vijf weken weer af te zakken naar het land van de Pizza en de Pasta.

Eind augustus werd Italië ook al bezocht. Drie dagen Calcio. Drie wedstrijden op drie verschillende niveau’s. Genoa – Juventus in de Serie A was het beste wat je voorgeschoteld kan krijgen. Sfeer en goed voetbal. Dat alles in een voor Italiaanse begrippen modern stadion. Stadio Luigi Ferraris is flink gemoderniseerd, maar nog steeds is en blijft het iets armzaligs uitstralen. De woestijnkleur aan de buitenkant met de oneindige trappenhuizen. Een apart aanzicht.

Zoals al eerder werd gezegd: over vijf weken is het weer feest. Misschien worden we verplicht om weer af te zakken naar Genoa, aangezien dit de enige optie is om bezocht te worden. Nu is Luigi Ferraris geen straf. Zeker niet wanneer de derby van Genoa gespeeld gaat worden. Thuis tegen Sampdoria. Struinen door de trappenhuizen, op zoek het mooiste hoekje, om hangend over een reling te genieten van de belangrijkste bijzaak van het leven: Calcio.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту