Tribuneklanten reist Europa door op zoek naar vervallen en – bij voorkeur – verlaten stadions, bejaarde supporters en kapotgeschopte velden. Om de week kiest hij voor Voetblah één foto. Wij voelen ons als een kind in zijn snoepwinkel.

Vandaag: Stadio Renato Dall’Ara

Klik op de foto voor het volledige beeld

bologna_kl

Dat Bologna een mooie stad is, hoeft uw Snoepwinkelier u niet te vertellen. Wat u misschien nog niet wist is dat Bologna beschikt over de langste overdekte zuilengalerij ter wereld. Een galerij met 666 bogen, verdeeld over een lengte van pakweg vier kilometer lang. De portico loopt vanaf Porta Saragozza, een oude stadspoort, naar de kerk Madonna di San Luca, die boven op een heuvel boven de stad ligt.

Aan deze zuilengalerij ligt het stadion van Bologna FC: Stadio Renato Dall’Ara. Een geweldig stadion van binnen, maar van buiten misschien wel vele malen mooier. Het stadion gaat verbouwd worden, waarmee de charme lijkt te gaan verdwijnen. Het moderne zal schril afsteken tegen de portico. Uw Snoepwinkelier zou graag vóór de verbouwing teruggaan naar Bologna. Voor een wandeling van beneden naar boven en weer terug, en hopelijk een wedstrijd in een fraai stadion in plaats van in een bouwwerk dat niet zal gaan passen in de omgeving.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту