@Tribuneklanten reist Europa door op zoek naar vervallen en – bij voorkeur – verlaten stadions, bejaarde supporters en kapotgeschopte velden. Om de week kiest hij voor Voetblah één foto. Wij voelen ons als een kind in zijn snoepwinkel.

Vandaag: Stadion Mathias Stinnes

Klik op de foto voor het volledige beeld

essen_kl

Vorige week vrijdag stond de kraker Rot-Weiss Essen – TSV Alemannia Aachen in de Regionalliga West op het programma. Een ideale mogelijkheid om het nieuwe stadion van RW Essen te bezoeken. Qua stadion valt het vies tegen, qua affiche en support is het een van de betere wedstrijden. Veel gezang en vlagvertoon van beide ultragroepen. Beter dan wanneer het nietige TSG Sprockhövel op bezoek komt en het uitvak leeg blijft. Het werd een leuke avond en uiteindelijk won TSV door een penalty in de laatste minuut. Er was weer even wat positiefs rond Alemannia te melden na alle negatieve berichten rond de financiële situatie en een eventueel faillissement. Al met al een fijne avond voor uw beide Snoepwinkeliers.

Voordat we naar de wedstrijd gingen hadden we een aantal stadions in Essen op de planning om te vereren met een bezoekje. Door de files in en richting het Ruhrgebied besloten we om slechts één stadion te bezoeken en daarna door te gaan naar de wedstrijd. Stadion Mathias Stinnes lag het meest gunstig qua afstand ten opzichte van Stadion Essen. Het werd een keuze die ons blij zou verrassen.

Vooraf hadden we vluchtig wat plaatjes gezien van Mathias Stinnes en een adres opgezocht, niet wetende dat het stadion bij aankomst verlaten zou zijn. Uw beide Snoepwinkeliers waren als een kind zo blij. Het bleek een verlaten stadion zoals we het graag zien. Het veld was inmiddels geasfalteerd, maar de tribunes stonden er nog: staantribunes vol met onkruid en planten. Verzakt, scheef en afgebrokkeld. Geniet zoals uw beide Snoepwinkeliers in een snoepwinkel.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту