Stadiongebod reist Europa door op zoek naar vervallen en – bij voorkeur – verlaten stadions, bejaarde supporters en kapotgeschopte velden. Om de week kiest hij voor Voetblah één foto. Wij voelen ons als een kind in zijn snoepwinkel.

Vandaag: Stadion am Schloss Strünkede

Klik op de foto voor het volledige beeld

 herne_klGefundenes Fressen. Zo zouden Duitsers de boter noemen waar uw Snoepwinkelier afgelopen zondag met neus en al in viel. Op doorreis door Herne kon de lokroep van Stadion Am Schloss Strünkede niet worden weerstaan. Waar Suske en Wiske voor hun tijdreizen terechtkunnen bij professor Barabas, daar staat voor ons stervelingen het onderkomen van SC Westfalia Herne ter beschikking.

Aan het stadion, dat in 1934 werd geopend, is sinds de opening van de overdekte tribune in de jaren vijftig nagenoeg niets veranderd. Het onderkomen dat haar naam dankt aan het nabijgelegen kasteel, ligt – naar goed Duits gebruik – in een kuil, waardoor uw Snoepwinkelier pas bij het betreden van het terrein tot de uiterst aangename ontdekking komt dat er zowaar ook nog wordt gevoetbald.

Op het veld omringd door de traditionele twee-eenheid van sintelbaan en staantribunes, ploeteren de spelers van Westfalia en Sinsen. Dat de thuisploeg en tevens Tabellenführer met 3-1 wint, is uiteraard bijzaak, maar daarmee vertel ik u niets nieuws.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту