Tribuneklanten reist Europa door op zoek naar vervallen en – bij voorkeur – verlaten stadions, bejaarde supporters en kapotgeschopte velden. Om de week kiest hij voor Voetblah één foto. Wij voelen ons als een kind in zijn snoepwinkel.

Vandaag: TSV Longa – ‘Aan de spoorbrug’

Klik op de foto voor het volledige beeld

longa_kl

Waar uw Snoepwinkelier dit weekend eigenlijk dienst had, spijbelde hij en trok richting Tilburg om te genieten in plaats van te werken. Genieten van de Henk Pellikaan Tribune op het terrein van TSV Longa. Gisteren stond namelijk de laatste wedstrijd ooit van TSV Longa op het program. Longa, voluit ‘Lichaams Ontwikkeling Na Gedane Arbeid’, werd opgericht in 1920 en speelt sinds 1928 aan het terrein langs het Wilhelmina Kanaal. In 1932 werd er een tribune gebouwd voor het bedrag van 6500 florijnen. De tribune werd vernoemd naar oud-Longa-speler Henk Pellikaan, en de naam prijkt tot op de dag van vandaag op de mooie, oude tribune. De tribune is een pareltje in het amateurvoetballand.

Gisteren was daar dan de allerlaatste thuiswedstrijd van TSV Longa. Een wedstrijd in de nacompetitie die eigenlijk nergens meer om ging. TSV Longa gaat fuseren. Samen met RKTVV en TSV NOAD gaan zij verder als FC Tilburg, je verzint het niet. Ook NOAD is een club met veel historie. Zowel bij Longa als bij NOAD is ooit betaald voetbal gespeeld. De Henk Pellikaan Tribune blijft behouden. FC Tilburg gaat namelijk als fusieclub op de velden van het voormalige TSV Longa spelen. De gemetselde tribune met houten elementen is inmiddels opgeknapt, maar nog steeds erg mooi. Het bezoekje aan Longa is daarom een mooi excuus om de pinksterzondag in te vullen met het opnieuw openslaan van het boek Het Stadioncomplex. Lang leve Longa!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту