Een beetje trendwatcher heeft het allang gespot: de oudjes zijn de nieuwe comeback-kids. Leo Beenhakker kwam in een vloek en een zucht voorbij via alle denkbare media, Dirk Kuyt is de Redder des Vaderlands voorbij en Teddy Sheringham is de schaamte voorbij en bindt de kicksen weer onder. Maar het opmerkelijkste bericht kwam toch uit Veenendaal. Want de Heintje Davids van het zaterdagamateurvoetbal, de 41-jarige Dennis van Meegdenburg, is op verzoek van trainer John de Wolf wederom toegetreden tot de selectie van topklasser GVVV uit Veenendaal. Van Meegdenburg, koosnaampje ‘Opa’, is spits voor het leven. Meermaals gestopt en weer van stal gehaald. Omdat-ie altijd en overal scoort. En ook nog eens belangrijk heet te zijn als aanspeelpunt.

obs-mazuroDe Leo Oldenburger-lookalike is voorwaar een begrip in de amateurvoetbalwereld. FC Wageningen scoutte Van Meegdenburg bij de jeugd van Unitas ’48. Drie jaar speelde hij als junior op De Berg en werd daar getraind door niemand minder dan Willem van Hanegem. Toen Dennis in 1992 achttien jaar jong was, ging FC Wageningen failliet en werd zijn betaald-voetbalcarrière in de knop gebroken. Hierna was Van Meegdenburg 16(!) jaar actief bij VV Bennekom: 362 competitiewedstrijden, 169 doelpunten. Daarbij nog aangetekend dat de bekerwedstrijden niet zijn meegerekend en dat hij als verdediger is begonnen. In zijn 34ste levensjaar stapte ‘Opa’ over naar GVVV. Daar speelde hij tot dusver 199 officiële wedstrijden en scoorde 107 keer. Een nog hoger rendement dan bij Bennekom: 0,54 (1 op 2). Statistieken met de grandeur van ene Messi of Ronaldo. Zijn landelijke claim to fame is zijn formidabele doelpunt tegen AZ voor de KNVB-beker in het seizoen 2010/2011.

 

Wie op 41-jarige leeftijd op topamateurniveau nog iets denkt toe te voegen, moet wel een rotsvast geloof hebben in zichzelf. Maar meer nog dan in zichzelf, gelooft Dennis van Meegdenburg in de Here Jezus. Nu is goedgelovigheid in het vreesvrome Veenendaal en omstreken net zo vanzelfsprekend als gelazer in de tent bij Ajax. Toch behoort Dennis ook in dit opzicht kennelijk tot  de ‘betergelovigen’. Een ‘wonderbaarlijke’ genezing in familiaire kring deden hem en zijn gezin het Licht zien en sindsdien zijn gebed en Bijbel voor hem net zo vertrouwd als scoren en de bal. Met een portret in het EO-tv-programma Geloof en een Hoop Liefde als getuigenis. Zo beschouwd zijn de comebacks van ‘Opa’ van Meegdenburg weinig minder dan een wederopstanding, een heuse herrijzenis. Heintje Davids is in dit licht bezien dan ook een veel te profane benaming. Dennis van Meegdenburg zal de geschiedenis ingaan als de Verlosser van Veenendaal.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту