Ober: “Bij dit arrangement schenken wij de A.I.8 tinto uit Castilla la Mancha. Deze rode wijn is een blend van tempranillo en syrah en komt van de…”

Ik: “Voor mij een biertje graag.”

Ober: “…bodega van Andrés Iniesta.”

knip-ceaz copyIk: “De voetballer Andrés Iniesta? El Blanquito? Fa-bel-achtige voetballer. Gezegend met een voet van balverliefd duct-tape. Altijd in absolute controle. Spelen tegen Andrés Iniesta is voetballen in een denkbeeldige dwangbuis. Iniesta draait zijn tegenstanders letterlijk dol. Als hij draait dan komen er G-krachten los waar de gemiddelde straaljagerpiloot z’n bewustzijn door verliest. Zo clean, zo gaaf, zo één is hij met het stuiterende leer. Als hij een bal aanneemt, is het alsof hij een jong egeltje liefdevol oppakt en aan de andere kant van de straat weer veilig neerzet. Hij doet alles puur op gevoel.

Andrés Iniesta ziet ook dingen die een paar minuten later pas gebeuren. Hij is een Nostradamus op noppen. Noppen die door de bewegingen van hem een kunstwerk op zichzelf zijn. Wie de schoen van Andrés Iniesta omdraait en de onderkant bestudeert, kijkt recht in de geest van Gaudi. Na 90 minuten kan zo’n schoen zo naar het museum. Het voetballen gaat hem zo gemakkelijk af. Hij schiet ook niet zomaar op doel, hé. andres-wijnNee, hij toucheert de bal. Toucheren met een verfijndheid alsof hij Guernica van Picasso af staat te stoffen. Met fluwelen handschoentjes, respect voor bal en schilderij. Herinnert u zich dat doelpunt nog tegen Chelsea in 2009? Uit stand en met de buitenkant van de voet, wegdraaiend van keeper Cech. Met zóveel gevoel, onder die druk. Het was alsof hij een valentijnskaart postte voor zijn eerste vriendinnetje. Echt niet normaal. Wat een gigant.”

Ober: “Een glaasje rood dus voor meneer?”

Ik: “Zolang de wijn maar niet uit 2010 komt. Anders doe maar gewoon een biertje.”

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту