Eind juli. Consternatie, een gifje in kippeneieren. Er was een man op televisie. Hij had net dertig besmette eieren opgevreten. Dertig. Achter elkaar, zonder te kauwen. De man zag niet bleek, was niet misselijk, had geen buikpuin, leefde nog. Toch werden er miljoenen liters eiwit door het putje gespoeld. Als duizend puberende kereltjes onder de douche. In het belang van de volksgezondheid.

knip-jaapdamStel. Je hebt een Billy bij Ikea gekocht. Ondanks dat je geen enkel schroefje, boutje of deuveltje overhebt, stort het kastje in elkaar. Meld dat bij de Klantenservice en er volgt een terughaalactie. Direct. Geheid. Want, als maar niemand een plankje op zijn hoofd krijgt.

Ha, in Amerika. Een nipje nemen van een bakkie Starbucks-koffie en dan vooraf vergeten te blazen. Een blein aan de binnenkant van je onderlip. Hoe ieniemienie ook, de medewerker wordt ter dood veroordeeld en je ontvangt een schadevergoeding waarvan je zelfs na je pensioen vorstelijk kan leven. Make up. Dat smeren we eerst in de oogjes van ratten en apen alvorens het op de markt te brengen. Om een allergische reactie bij een van onze meiden te vermijden tijdens de mooimakerij. Oei, een rood vlekje.

Wij (oud, dik, sloom, slecht) voetbalden vorig seizoen een uitwedstrijd op kunstgras, bijna het allerlaagste niveau. Slidings maken we sowieso niet op dat plastic. Maar we struikelen wel eens over onze eigen benen. Of we zijn op volle snelheid en kunnen dan niet ineens stoppen. Botsing, valpartij.

We zaten uitgeblust in de kleedkamer. Overal grote, natte schaafwonden waarvan we wisten dat die zouden gaan ontsteken. Het leek wel een scène uit Platoon. Wekenlang je boxershort en bedlaken lostrekken van je heup, een schurende spijkerbroek langs een bonkende knie. Telkens die wond weer openrijten. Dat mag allemaal wél van alle Inspectiediensten ter Bescherming van Consumenten.

Schande.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту