Van mijn favoriete Feyenoord-elftal aller tijden was het een publiek geheim dat je John de Wolf in de Baja tegen kon komen. De gele Opel Calibra’s van Van Gobbel en Refos stonden in de binnenstad steevast dubbel geparkeerd in de buurt van de duurdere kledingwinkels. Kledingwinkels waar schreeuwerige blouses in de etalage hingen. En in de oude haven zat ik eens aan een tafel naast Larsson en Trustfull. Ook zij hadden die avond trek in Mexicaans en bleken daarmee net echte mensen van vlees en bloed te zijn. En juist dat laatste probeer ik altijd te ontkennen. Voetballers zijn geen mensen, maar in het beste geval je helden en die wil je eigenlijk niet in alledaagse situaties tegenkomen.

knip-kootBij de Albert Heijn in mijn woonplaats stond Ed de Goeij voor me. Hij droeg een trainingsbroek van RKC, de club waar hij even daarvoor als keeperstrainer actief was geweest. Aan zijn voeten droeg hij blauwe badslippers van Adidas en de onvermijdelijke witte sokken. Ik vroeg hem of hij dat weekend naar Stoke City tegen Chelsea op televisie ging kijken. Twee clubs waarvoor hij actief was geweest. Wat hij precies zei, weet ik niet meer. Maar in mijn gedachte maakte ik er ‘zeer zeker’ van. Een antwoord dat hij destijds altijd gaf in interviews. Op. Iedere. Vraag.

“Mooie redding Ed!”
“Ja, zeer zeker.”

Het verhaal gaat dat Ed verzot is op puzzelen en ik keek of er een boekje van Denksport op de lopende band lag. Dat was niet het geval, waarschijnlijk puzzelt Ed ook gewoon op zijn smartphone. Een doodgewone Samsung S6 en geen gouden i-Phone zoals Memphis Depay. Ed is een gewone jongen, zoals velen van ons op de tribune. Met het verschil dat hij verschrikkelijk goed kon keepen. En dat wij daar, op bruine stoelen in een niet overdekte Kuip, naar keken. Die lange hield alles tegen.

Met zijn boodschappentassen in zijn hand liep Ed naar zijn auto en stiekem had ik gehoopt dat hij nog steeds die Opel Calibra had, al was dat een stomme gedachte. Daar passen natuurlijk niet zoveel boodschappen in. Ed rijdt in een gewone auto voor een gewone kerel.

“Mooie auto Ed!”
“Ja, zeer zeker.”

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту