Het schakelprogramma van FOX heb ik hier al eens bezongen. In lyrische vogelvlucht langs de velden in de Jupiler League, waar keepers vaker wel dan niet onder een bal door gaan en waar een doodschop nog net iets vaker onbezonnen dan gemeen is. Nog beter wordt het schakelprogramma als er aan het eind van de avond een prijs te verdelen valt. Goed, een plekje in de nacompetitie is voor het gros van de eerstedivisionisten nog altijd mijlenver verwijderd van een plek in de eredivisie, maar dat mag de pret geenszins drukken.

obs-cardosoEn dus zag ik hoe FC Dordrecht op een regenachtige maandagavond met hangen en wurgen een 1-0 overwinning over de streep trok tegen RKC Waalwijk. Twee gevallen eredivisionisten die vorig seizoen respectievelijk 19e en 10e werden in de Jupiler League. Het slot was zoals je dat mag verwachten, met keepers die meegaan met corners, ballen die blind naar voren worden geschopt en chaotische scrimmages voor het doel. FC Dordrecht leverde volgens trainer Gérard de Nooijer “een unieke prestatie” met het bereiken van de nacompetitie.

Na afloop van de wedstrijd vlogen spelers elkaar in de armen, werd er enthousiast een bord van hoofdsponsor Jupiler opgehesen en verklaarden spelers voor de camera dat er vanavond zeker wel een of twee, misschien wel vier biertjes gedronken zouden gaan worden. Denis Mahmudov was de grote man voor de Schapenkoppen. “Wat een carrière heeft hij”, verzuchtte de commentator van dienst. AGOVV, WHC Wezep, Excelsior ’31, PEC, Sparta, Levski Sofia, Banants, Telstar en nu met FC Dordrecht de nacompetitie in. Inderdaad, wat een carrière heeft hij.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту