Vanavond wordt in Frankrijk min of meer bepaald of Oranje volgend jaar in Rusland mag aantreden op het wereldkampioenschap voetbal. Misschien kijkt u naar de televisie, misschien bent u wel afgereisd naar Parijs om een van de laatste strohalmen van het Nederlands elftal live te aanschouwen. In dat laatste geval bestaat de kans dat u een van wortelen en Oranje vilt geknutselde hoed heeft opgezet en dat u jaarlijks dertig euro overmaakt aan een stichting die de contributie in ieder geval al jaren niet gebruikt voor het ontwerpen van een nieuwe website.

knip-cardosoDeze week onthulde Follow The Money dat het bestuur van Supportersclub Oranje zich al jarenlang verrijkt aan het geld dat wijlen de Oranje generaal en vele andere carnavalsklanten betaalden om voorrang en korting te krijgen bij wedstrijden van het Nederlands Elftal en om na iedere wedstrijd het magazine ‘Aanvalluh!’ op de digitale deurmat bezorgd te krijgen. Bestuursleden Theo Pouw, Leo Polderman en Fred Hoff laten zich van de rest van de poet in hun matchende Oranje winterjas fêteren in de steden die Oranje op weg naar weer geen eindronde aandoet.

oranje-generaalOranje-supporters hebben bij de ‘ware voetballiefhebber’ geen goede reputatie. Een beetje fan zet geen pletterpet op, blaast niet op een vuvuzela en laat zich al helemaal niet lenen voor de wave. Toch is dit het moment voor supporters van verschillend gesternte om zich te verenigen. Of het nu door de strot geduwd kunstgras, voetballers die vlak voor de transferdeadline naar het buitenland vertrekken, of zichzelf verrijkende bestuurders zijn – uiteindelijk is de supporter altijd de sjaak. Supporters van Ajax, PSV én Oranje kunnen daarom maar beter de handen ineenslaan. De toekomst van het Nederlandse voetbal staat op het spel.

– de Oranje generaal komt van het onvolprezen voetbalcultuurmagazine Staantribune

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту