Ik had dus chauffeursdienst. Gezien de compacte competitie-indeling met vrijwel alle uitwedstrijden binnen de stadsgrenzen is dat een zeldzaam fenomeen geworden, maar nu moesten we helemaal naar Eerbeek. Met drie 12-jarigen op de achterbank en mijn eigen telg naast me op de bijrijdersstoel gingen de gedachten automatisch terug naar 1987.

knip-waningAls je in je ontluikende puberjaren zit, is er namelijk maar A�A�n ding meer vernederend dan met je nog haarloze garnaaltje onder de douche stappen tussen ploeggenoten met allemaal ontluikend gewas rondom de schaamstreek. En dat is naast je rijdende vader onderweg naar een uitwedstrijd. Onze auto was suf, de radio stond op de verkeerde zender, mijn vader reed te langzaam en a�� ergste van al a�� hij zei de meest foute dingen tegen mijn ploeggenoten. Het liefst was ik vA?A?r vertrek gauw in het stoere bestelbusje van de vader van een ploeggenoot gestapt, maar zoals ik ook met mijn kale garnaaltje vol voor de aanval koos, besloot ik ook deze confrontatie met het noodlot frontaal te ondergaan.

Deze jeugdherinnering indachtig besloot ik zaterdag een stille observator te zijn en niets te doen waaraan een 12-jarige zoon aanstoot aan zou kunnen nemen. De conversatie op gang houden bleek ook niet nodig, want tussen de achterbank en de bijrijdersstoel ontwikkelde zich een voor mij totaal onnavolgbaar gesprek.
a�?Vet ziek, ik heb met de musketiers de pijlenkist geopend.a�?
a�?Joh, die heb ik al lang op mijn deck met de gratis kist dankzij een epische kaart.a�?
a�?Shit man, ik had niet genoeg kaarten vrijgespeeld om bij de kist te komena�?.
En zo voort.

Na een kansloze nederlaag tegen bomen van kerels en A�A�n veel te goede leenspeler van D1, werd het gespreksonderwerp van de heenweg naadloos weer opgepakt. Alsof de voetbalwedstrijd niet veel meer was geweest dan een slechte pindakaasreclame als onderbreking van een spannende film. Halverwege vond ik het wel even welletjes en maakte ik de onvergeeflijke fout om toch een opmerking over de wedstrijd te maken tegen mijn passagiers. Vanaf de bijrijdersstoel kreeg ik een blik die ik nog kende. Hij kwam rechtstreeks uit 1987 en was van mijzelf.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту