Dit weekend bezocht een delegatie van Voetblah een klassiek Nederlands voetbalonderkomen. (Het Timmermans Infra Stadion) De Vliert was afgelopen vrijdag het toneel van FC Den Bosch – Volendam. En de reden van het bezoek was Dennis Kaars, die ons wilde bedanken voor onze inspanningen om hem vorig seizoen richting Sparta te crowdfunden. Kaars had dankzij enkele behulpzame teamgenoten een zevental kaarten mét korting weten te regelen, alleen dit was niet helemaal goed tot het ‘infoloket’ doorgedrongen: er lag slechts één kaart klaar. Na enig geharrewar was het hoogstpersoonlijk FC Den Bosch-icoon Jan van Grinsven  die intervenieerde en regelde dat het goed kwam.

obs-mrvoetblah1In de eerste helft zagen we een aardig duel, waarin aan Bossche zijde Muhammed Mert uitblonk. De 22-jarige Belg met Turkse wortels speelde tussen de linies zoals het een zelfbewuste, creatieve nummer 10 betaamt: overstapje hier, steekballetje daar. Mert speelde tot twee weken terug nog op amateurbasis in Den Bosch en was daarvóór verzeild geraakt bij Vikingur Reykjavik. Met inmiddels een tweejarig contract op zak zal hij dit seizoen ongetwijfeld op de radar komen van menig Jupiler League- en eredivisieclub. Afgelopen vrijdag werd hij al verkozen tot man of the match en daarvoor beloond met een ‘goedgevulde cadeaubon’, aldus de speaker van De Vliert.

In de rust, met de stand 1-1, dronken we bier en in de tweede helft zagen we Den Bosch rap uitlopen tot 3-1. Ondanks een karrenvracht aan kansrijke momenten in het laatste half uur kwam FC Volendam niet meer dichterbij. De datajongens zullen ongetwijfeld onder de indruk zijn geraakt van het hoge aantal ExpectedAssists van de aanvalslinie van de oranjehemden. Het mocht niet baten, want ‘als’ telt niet in de voetballerij. FC Den Bosch won dus. Dennis Kaars mocht nog 20 minuten invallen, maar kon geen potten meer  breken. Zijn loopacties waren veelbelovend (ExpectedWalkingActions?), maar de rest vond het wel best.

En dus restte een bezoek aan het spelershome, waar we ons begaven tussen de trotse familieleden van de jeugdige Bosschenaren. We luisterden naar Mick Harren & Lange Frans. We pikten een bitterballetje mee van een gefiguurzaagd plateau en werden getrakteerd op bier van Kaars himself. Zelf nam hij geen van beide: “Ik ben waarschijnlijk de enige vegetariër in het betaald voetbal.” Dat klopte. Evgeni Levchenko is gestopt en Phil Neville speelde nooit in de eredivisie. Met een ingelijst shirt verlieten we tevreden De Vliert en dat de bussen niet meer gingen, was niet erg. Een taxichauffeur bracht ons voor een prikkie terug naar het centrum. Nog gauw een biertje halen voor in de trein en het evalueren kon beginnen. Mooie gast, die Dennis. Mooie club toch, FC Den Bosch. En die Mert, die gaan we nog terugzien. Ja, het was een mooie avond in De Vliert.collage

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту