Het was ruim twee jaar geleden. Mijn jongste zoontje was bijna jarig, negen zou hij worden. Hij had een cadeau bedacht. Een poster van Klaas-Jan Huntelaar. Dat was zijn favoriete voetballer.

obs-jaapdamIk kocht twee kaartjes voor de Europa League-wedstrijd Schalke tegen Apoel. In de auto naar Duitsland. Als voetbalvader met je zoontje. Uit de dagelijkse sleur van school en werk, de boel de boel. Geluksmoment. In Gelsenkirchen zochten we de fanshop. Hij mocht een trainingspak uitkiezen. En een sjaaltje. Uiteraard met de beeltenis van The Hunter erop. Met een grote bier en een grote appelsap bekeken we de wedstrijd. Huntelaar speelde slecht, kreeg alleen maar kloteballen. Hij schopte tegen een polletje. Toch hadden we het naar onze zin. Want, vader en zoon samen naar het voetballen. Na afloop had ik echter nog een verrassing, vooraf geregeld. We stonden voor de hoofdingang. Drommen mensen, wachtend op een glimp van de spelers. De teammanager van Schalke kwam naar buiten en riep ons. “Persönliche Gäste für der Klaas-Jan”, zei hij tegen de beveiliging. De deuren zwaaiden open. Hand in hand wriemelden we ons door de meute.

Opeens was hij daar. Het idool van mijn zoontje. Op zijn dooie gemak nam hij de tijd voor ons. Geen sterallures, niks arrogantie. Oprechte interesse in dat kleine, heel verlegen ventje. Huntelaar bukte en ritste zijn tas open. Hij had een presentje meegenomen. Een paar voetbalschoenen die hij zelf had gedragen. Oranje, van het Nederlands elftal. Zijn naam vermeld op de zijkanten. Met een stift plaatste hij zijn handtekening op de kicksen. Een onbetaalbare en onvergetelijke blik in de ogen van het mannetje naast me. Mijn vriendje noemde het de mooiste dag uit zijn leven.

Vorige week zaten we op de bank. Uit het niets. “Pap, waar blijft eigenlijk mijn poster van Huntelaar?”

img_2533

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту