Ondanks dat het kermisseizoen nog niet begonnen is, draait één attractie alweer op volle toeren: de trainerscarrousel. De jaarlijkse stoelendans is een van de dingen die het voetbal zo mooi maken. Vooral omdat bij iedere nieuwe trainer de ambities van de club weer uitgesproken worden. Vaak in zinnen als “We hebben er alle vertrouwen in dat we met Jan op termijn uit kunnen groeien tot een stabiele zoveelste klasser.” Met de nadruk op ‘stabiele’ en ‘klasser’. Sterker nog: je lijkt als beetje amateurclub niet mee te tellen als je niet zegt dat je een stabiele derde- of tweedeklasser wilt zijn. Zelfs de zoekterm ‘stabiele vijfdeklasser’ levert nog 865 hits op.

opi-publieksspeler1Dat je als club ambities hebt met je eerste elftal en dus kritisch bent in de keuze voor een nieuwe trainer, is begrijpelijk. Hij kan voor een heleboel mensen een seizoen maken of breken. Daarbij klinkt stabiele eersteklasser heel professioneel en ambitieus, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo. Zeker niet in een tijd waarin alles SMART moet zijn. Want welke termijn hanteert de club? En wanneer ben je stabiel? Twee vragen die nooit gesteld en dus ook nooit beantwoord worden.

En dat laatste maakt dan ook dat het naast een enorm saaie en generieke ambitie ook een ambitie is die eigenlijk weinig voorstelt. Want hoe kun je stabiel presteren? Stel het gaat heel goed, ga je dan opeens minder je best doen omdat je niet wilt promoveren? Je wilt immers stabiel zijn en promotie gevolgd door een mogelijke degradatie is niet stabiel. Maar moet je dan helemaal geen ambitie uitspreken? Natuurlijk wel, dat hoort bij sport. Maar maak het minder groot. Zeg gewoon dat je voor het hoogst haalbare gaat en niet wilt degraderen. Maar dat wil toch iedereen? Ja, en dat geeft dus ook direct aan dat je in prestatief sporten helemaal niet stabiel wilt zijn. Sterker nog: het druist in tegen prestatief voetbal. In welke klasse dan ook.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту