Het Nederlands voetbal verkeert in een crisis en de KNVB stelt Fred Grim aan. Een oud-keeper. Met trainerservaring bij Almere City in de Jupiler League. Toch liet Grim in zijn jaren als eindverantwoordelijke in Flevoland zien dat hij het trainersvak onder de knie heeft. Bovendien is hij nu met Jong Oranje al verantwoordelijk voor een van onze sprankjes hoop richting Rusland. En daar zou zomaar wat bij kunnen komen in de toekomst.

dos-bilalIn de winterstop van het seizoen 2012-2013 treedt Fred Grim aan bij de jongste profclub van Nederland, die al jaren onderin de Jupiler League bivakkeert en intern de nodige strubbelingen kent. Grims voorganger, Dick de Boer, wordt niet ontslagen, maar weggepromoveerd naar de voorheen niet-bestaande functie van technisch manager. Dat jaar eindigt Almere net onder de middenmoot, maar Grim wint, na een reeks gewonnen wedstrijden, een Bronzen Stier voor Beste Trainer in de tweede periode. Tijdens deze periode ontstaat onder de aanhangers van Almere de hoop op betere tijden en sportieve vooruitgang.

In zijn eerste Almeerse zomer als hoofdtrainer baart Grim opzien met het binnenhalen van spelers als Vincent Janssen, Lars Nieuwpoort, Rodney Sneijder en Enzio Boldewijn. Hij stelt een ervaren en getalenteerde groep spelers samen die de basis vormt voor twee succesvolle jaren. Ook schrikt Grim niet terug voor harde maatregelen: publiekslievelingen als Erwin ‘De Reus’ Friebel en Mitchell Kappenberg worden geloosd. Almere City speelt deze jaargang beter voetbal dan de supporters in eerdere jaren gewend waren, maar toch vallen de resultaten tegen en het seizoen eindigt met een teleurstellende achttiende plek. De voorhoede klopt, maar de kwetsbare defensie schiet tekort.

Met ingang van het seizoen 2014-2015 versterkt Grim zijn achterste linie met spelers als Paul Quasten, Javier Vet en Thijs Bouma. Het blijkt een gouden greep, Almere City staat gedurende het hele seizoen garant voor goed voetbal én is moeilijk te verschalken. Dit vertaalt zich in het winnen van de tweede periodetitel, de eerste tastbare prijs in de prille historie. Een stevige defensie, allround middenveld en scorende voorhoede zijn de sleutel tot succes voor Grim en de zijnen. Hier blijft het niet bij: Grim wint andermaal een Bronzen Stier en Vincent Janssen wordt zelfs verkozen tot Beste Speler van het seizoen.

grimm-9781409538509_fcovrVoordat Grim in de zomer van 2015 naar de KNVB vertrekt als trainer van Jong Oranje, levert hij een laatste bijdrage aan de huidige selectie van Almere City. Hij strikt Sven Braken die momenteel – na een zware knieblessure – de doelpunten aaneenrijgt voor Almere City. Dus als ook Braken na dit seizoen wordt opgepikt door een eredivisieclub en een jaar later met Vincent Janssen de voorhoede van Oranje vormt, onthoud u dan wie daarvoor verantwoordelijk is.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту