Voetbalfotograaf Jeroen Zwaan reist Europa door op zoek naar vervallen stadions, bejaarde supporters en kapotgeschopte velden. Iedere week kiest hij voor Voetblah één foto. Wij voelen ons als een kind in zijn snoepwinkel.

Vandaag: Herman Vanderpoorten Stadion

Klik op de afbeelding voor het volledige beeld.

_dsc0883Het kan verkeren in het Belgische profvoetbal: zo heb je als club op het tweede niveau door een gewijzigde en malle nieuwe competitieopzet, met de meeste punten geen garantie meer op promotie naar de hoogste klasse. België vertegenwoordigen in Europa als niet-promovendus, dát kan dan wel weer. Nota bene als een soort troostprijs.

Lierse SK overkwam het vorig seizoen: de meeste punten, geen promotie. Maar Europees voetbal zat er daarna ook niet meer in. Nu een jaar later zit deze mooie club in zwaar weer en is het de vraag of het komend seizoen nog wel een licentie krijgt. Moeilijk voor te stellen voor een club die twintig jaar geleden nog landskampioen werd, de beker pakte en tweemaal de Supercup won.

Hopelijk kan er nog lang gevoetbald worden op ’t Lisp, met zijn gezellige staantribune Den Berg en daarachter de kenmerkende blikvanger Sint Jozef en Bernardus. Het zij de supporters en betrokkenen van deze club absoluut gegund.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту