a�?Misschien wel de slechtste wedstrijd die ik van PEC heb gezien dit seizoena�?, werd me door mijn metgezel in het MACA?PARK Stadion toevertrouwd, terwijl op de achtergrond een eenzame fanatiekeling nog maar eens a�?Vreven, laat je tieten zien!a�? inzette. Het spreekkoor vond behoudens een schamper lachje weinig gehoor op de tribunes van PEC. Hoewel vorig jaar nog met veel moeite de nacompetitie werd ontlopen, zijn veel Zwollenaren behept met het Ajax-gen. Dat betekent dat men niet snel tevreden is. PEC domineert tegen NAC, komt al na twee minuten op 1-0 voorsprong en dringt de Bredanaars grote delen van de wedstrijd terug op eigen helft.

obs-cardosoMaar Zwolle drukt niet door en dus mag NAC tot aan het eindsignaal nog hopen op een resultaat. Na afloop vechten opluchting en lichte teleurstelling over het vertoonde spel om voorrang. Een goedgeluimde supporter memoreert dat PEC Zwolle bij de hervatting van het voetbalseizoen al een punt meer heeft dan het in het hele vorige seizoen bij elkaar speelde. Het kan verkeren in de eredivisie.

Het zou inderdaad makkelijk zijn om deze wedstrijd zo snel mogelijk uit het geheugen te wissen, maar daarvoor heb ik toch net te veel genoten. Genieten was het namelijk in de deze weinig noemenswaardige wedstrijd van Ryan Thomas. Thomas die ondanks za��n bescheiden gestalte kopduels wint, tackles inzet en bovenal dirigeert. Veelal A�A�n keer rakend, even zo vaak wegdraaiend en twee man passerend, om vervolgens feilloos de vrije man te vinden. Ryan Thomas bepaalt het tempo en het lijkt hem allemaal geen moeite te kosten. Het is een vleugje Christian Eriksen in de hoofdstad van Overijssel. Waar de voetbalcarriA?re van Ryan Thomas hem ook zal voeren, hij heeft onmiskenbaar het Ajax-gen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту